Flink puffen: zwangere vrouw fietst met weeën naar het ziekenhuis voor bevalling

30.11.2021 12:09

Een bijzondere situatie in Nieuw-Zeeland: de zwangere politica Julie Anne Genter stapte met weeën op de fiets naar het ziekenhuis om daar te bevallen. En dat levert bijzondere beelden op. 

Opmerkelijk: het was niet de eerste keer dat ze met weeën en al naar het ziekenhuis fietste. 

 

Fietsen met weeën

De hoogzwangere Genter en haar partner stapten om twee uur ’s nachts op de fiets naar het ziekenhuis. ‘Ik was echt niet van plan om te fietsen tijdens mijn bevalling, maar het gebeurde toch. De weeën waren nog niet zo heftig toen ik vertrok – alhoewel er steeds twee tot drie minuten tussen zat en ze steeds intenser werden toen we na tien minuten arriveerden.’ Op Instagram deelt ze een foto waarop ze lacht nét na zo’n wee. Een uur later bevalt Genter van een dochter. ‘Zo geweldig, we hebben nu een gezonde, gelukkige kleine die slaapt, net als haar vader’, aldus de politica.  

 

Lees ook
Nancy beviel thuis in noodtempo: ‘Ik zat op het toilet, en ineens was het hoofdje er al’ >

 

Niet de eerste keer

Genter – die als lid van het parlement de groene partij vertegenwoordigt – stimuleert mensen regelmatig om vaker de fiets te pakken. En dat advies volgt ze zelf dus ook op, zelfs tijdens haar bevalling. Het is niet de eerste keer dat ze de tweewieler gebruikt om zich hoogzwanger naar het ziekenhuis te vervoeren. In 2018 pakte Genter ook de fiets, omdat er toen niet genoeg plek was in de auto voor alle mensen die hen wilden bijstaan. 

 

Bron: Linda.nl

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >