‘Elke wintersport gebeurt er wel wat met mij’

15.12.2023 05:14
Beeld: Getty Images

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Femke (48), moeder van Mels (14), Pepijn (12) en Teije (9):

“Rodelen om de vakantie af te sluiten, wie doet dat nou niet? Met vier gezinnen de berg af op die sleetjes is hilarisch, én levensgevaarlijk.

Eerst kreeg een vriendin van me een slee in haar rug en moest worden afgevoerd in een banaan. De vriendin daarna remde af voor haar man en zoon en scheurde haar knieband. Mijn oudste wierp zichzelf dusdanig lomp in de sneeuw, dat zijn bovenbeen nog weken bont en blauw was. En mijn ringvinger staat een jaar na dato nog steeds krom omdat ik mezelf niet tegen een hoopje sneeuw maar in het ijs parkeerde.”

Lees ook – ‘We gaan zo vaak als we kunnen op wintersport met onze camper’ >

Ik doe niet meer mee

Chantal (41), moeder van Jaimy (21), Mike (18), Guus (12) en Jaxx (6):

“Elke wintersport gebeurde er wel wat met mij. Tijdens mijn tweede zwangerschap stond ik niet op de latten, maar ging ik wel mee de berg op toen iedereen ging rodelen. We hadden zo’n lol dat ik in mijn broek plaste van het lachen, het was min tien en ik stond nog boven op de berg, heel comfortabel.

Een paar jaar later zou ik wel even laten zien hoe het moest, dat hele skigebeuren. Maar ergens halverwege de piste verloor ik de controle over mijn ski’s, ging dwars door een hek heen en belandde zo bij een boer binnen in zijn schuur. Sindsdien heb ik het opgegeven en kom ik in de winter niet verder dan een sneeuwpop bouwen in mijn eigen achtertuin.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.