Prutsen op de piste: ‘Mijn dochter kukelde zo uit de skilift naar beneden’

05.12.2023 05:07

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Franka (32), moeder van Ella (5) en Isabel (3):

“Op wintersport met mijn gezin en schoonfamilie ontstond ergens op dag drie het plan een filmpje op te nemen van ons allemaal, skiënd in een treintje achter elkaar. Ella stond voor het eerst op de latten en werd tussen de volwassenen in de rij gezet. Terwijl we gierend van de pret aan het roetsjen waren, hoorde ik een harde kreet.

Door de druk van de ooms en tantes achter haar was Ella gevallen. Foute boel! In no-time lag ze in de traumahelikopter en na flink smeken mocht ik met haar mee. Eenmaal in het ziekenhuis bleek haar been gebroken, ze moest worden geopereerd en kon pas na vier dagen in een ambulance naar Nederland worden vervoerd. Inmiddels kon zij weer lachen en vond ze die rit wel cool. Ik voel me al twaalf maanden schuldig.”

Lees ook – Ski-horror: ‘Mijn been bleek op twee plaatsen gebroken’ >

Van je zus moet je het hebben

Ilse (44), moeder van Nina (12) en Mae (9):

“We stapten met z’n vieren in de lift, de meiden op de stoeltjes in het midden. Maar toen Mae wilde gaan zitten, bleek Nina haar stokken voor die plaats te houden. Mijn man greep Mae nog vast, maar kon haar niet houden toen de lift omhoog ging. Dus gaf hij haar een zetje, waardoor ze zo naar beneden kukelde. Zijn gedachte: nu hingen we nog maar een meter boven de grond. Ze schrok ontzettend en ik ook.

Toen de lift werd stilgezet, waren wij al te hoog. Mae werd uit de sneeuw gevist en in de rij geparkeerd voor de volgende lift. Wij wachtten boven aan de berg. Nina was van de schrik bekomen en vond het wel een goede grap. Mae dacht daar anders over.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.