Editorial Sara: ‘Qua dreigen doe ik alleen aan: “Als jullie niet genoeg eten, krijgen jullie geen toetje”’

29.03.2018 17:41
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

“Als ik nu geen knuffel krijg, geef ik je een bak slaag.” Ook al kroel ik zijn haren soms zo lang dat hij er kriegel van wordt en knuffel ik hem ongans, Ko vindt het geestig daarmee te dreigen. En omdat ik het weer geestig vind dat hij bak slaag zegt, verbeter ik hem lekker niet.
 

Het geen-toetje-dreigement

“Heb ik senoeg segeten?” Soms presteert Toon het dat al na twee happen te vragen. “Nog vier happen”, zeg ik. “Nog drie”, zegt Toon, terwijl-ie vier vingers in de lucht steekt. Qua dreigen hou ik het simpel – ik doe alleen aan: “Als jullie niet genoeg eten, krijgen jullie geen toetje.” En als dat zes happen zijn, soit. Ik heb me ooit laten vertellen dat een kind op een krentenbol per dag kan overleven. Dat dat om een tweejarige gaat en Toon en Ko intussen drie en acht zijn, vergeet ik maar even. En vruchtenkwark is ook heel voedzaam.

Voor de zekerheid ben ik sinds kort wel begonnen met vitaminepillen, of eigenlijk: snoepjes. De pillen die vermomd waren als schattige olifantjes maar roken (en erger: smaakten) als volwassen biergisttabletten werden al na één keer afgeserveerd en nu heb ik dus iets dat ruikt als een ontplofte aardbeienjamfabriek. Geen idee of het gezond is, maar met de dagelijkse dosis appel met kaneel erbij en de boterhammen die ze eten als bootwerkers, geloof ik het verder wel. En heb ik het geen-toetje-dreigement zelden hoeven uitvoeren. Gelukkig, zegt deze weekdier-moeder.

En slaan, dat doen we thuis natuurlijk al helemaal niet – behalve dan dat Toon en Ko elkaar soms de koppen inslaan als ik even niet oplet. Dus het is mij een raadsel hoe Ko aan dat bak slaag komt.
 

In Kek Mama 03-2018 lees je het verhaal van Janna die het serieus aanpakt qua dreigen en in een wanhopige bui weleens heeft uitgeroepen dat ze haar dochter in de vriezer zou stoppen. Het nummer koop je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >