Handig of pedagogisch onverantwoord? Alle discussies terzijde, soms is het best handig: zo’n leugentje om bestwil.
Lees verder onder de advertentie
Gertia (37): “Ik schrijf graag verhaaltjes voor mijn kinderen. Vorig jaar, toen de kinderen vijf en zeven waren, werd er naar mijn smaak iets te veel in de neuzen gepeuterd. Ik heb toen een verhaal geschreven over de snottenbellenman, een heel vies mannetje dat leeft in de neuzen van mensen die neuspeuteren.
Lees verder onder de advertentie
Snottenbellenman
De kinderen waarschuwden elkaar na dat verhaal zelfs als ze zagen dat de ander in de neus zat te peuteren om te voorkomen dat het snottenbellenmannetje bij hen in de neus zou komen wonen. De neuspeuterfase is nu wel voorbij. Als ze nog met hun hand richting hun neus te gaan en ik zeg ‘snottenbellenman’, dan moeten ze heel hard lachen.”
Lees verder onder de advertentie
Top marketing
Harma (40): “Mijn dertienjarige dochter had toen ze klein was een fase waarin ze weigerde sperziebonen te eten. Ik heb haar toen wijsgemaakt dat het geen groenten waren maar groene Nibbits. Nou, sindsdien gingen ze erin als zoete koek.”
Renee (28): “Mijn ouders hebben mijn broer en mij ooit briljant voorgelogen. Samen hadden we een ‘schat’ opgegraven, een kist met muntjes. Tot we twintig waren hebben mijn boer en ik geloofd dat die schat echt van de boer was die vroeger op dat stuk grond woonde.
Het bleek echter dat mijn ouders die kist – die zo’n vierhonderd gulden bevatte, in muntjes van vijf en vijfentwintig cent – zelf hebben gevuld en begraven. Van het ‘gevonden’ geld kochten mijn ouders voor ons aandelen in een groenfonds, de opbrengst hebben ze op een aparte rekening gezet tot wij oud genoeg waren om er zelf bij te kunnen.”
Lees verder onder de advertentie
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.