Moeder verzint geniale truc om kinderen meer groente te laten eten (en het werkt)

03.02.2022 14:32
truc meer groente eten

Trekt je kind al een vies gezicht als je ‘m een stuk komkommer of tomaat aanbiedt? Experimenteer dan eens met de geniale truc van deze moeder, die hartstikke viral gaat op TikTok. Baat het niet, dan schaadt het niet.

En het is hartstikke simpel.

 

Kind meer groente laten eten

Haal je álles uit de kast om je kind (meer) groente te laten eten, maar krijg je het niet voor elkaar? Of slaan ze een appel af, terwijl ze vervolgens wel in de koektrommel graaien? Dan kan deze TikTok-hack, die inmiddels ruim 3 miljoen keer bekeken is, zomaar de oplossing zijn. Het is heel simpel, laat de moeder van het gezin zien. Ze loopt met een paar stukken paprika naar haar kind die op de bank aan het gamen is. “Vervolgens neem ik een hap terwijl ik vraag wat hij aan het doen is”, vertelt ze. “Zonder er druk op te leggen, steek ik voorzichtig mijn hand naar hem uit om te zien of hij ook een stuk pakt.”

 

Lees ook
Waarom spelen met eten volgens onderzoek júist goed is voor kinderen >

 

Enthousiaste reacties

Je voelt ‘m al aankomen: haar zoon eet uit zichzelf – en zonder morren – een stuk paprika. Als de moeder vervolgens naar boven loopt, blijkt dat ook haar dochters ‘erin trappen’. Voordat ze het in de gaten heeft, eten de meisjes allebei een stuk paprika. Aan de reacties te zien, zijn andere moeders laaiend enthousiast over de simpele truc, die hoogstwaarschijnlijk ook werkt met een stuk fruit. Het proberen waard, toch?

@adamyfam How we get our kids to eat their vegetables… right after they finished saying they weren’t hungry! #kids #vegitables #hack #health ♬ original sound – AdAmy

Bron: Newsweek

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!