Deze kinderen mogen het zelf bepalen: ‘Mijn dochter (9) draagt strings’

17.12.2022 13:37
vrouwen-kleding-dragen

Kaplaarzen bij warm weer en alleen nog maar strings dragen: deze kinderen hebben lak aan wat anderen van hun modekeuzes denken.

Femke (34): “Mijn zoon (5) wil niets anders aan zijn voeten dan kaplaarzen – ook niet naar een restaurant of bruiloft, onder zijn driedelig pak. Al vallen de mussen van het dak: kaplaarzen. Na eindeloos proberen heb ik het losgelaten. Kan mij het schelen, dan maar geen ergonomisch verantwoord voetbed. Vriendinnen geven een fortuin uit aan schoeisel voor hun kinderen, ik kom er met drie tientjes per jaar van af.”

Mooi roze is niet lelijk

Kirsten (40): “Mijn zoon (9) heeft een roze fietsslot omdat hij dat gewoon echt het mooiste vond. Zijn vrienden vinden het doodnormaal en andere kinderen hebben er ook niks over gezegd.”

Lees ook – Kinderen mogen zelf bepalen wat ze aantrekken: dít vinden jullie >

Met de billen bloot

Marit (38): “Op mijn 25e kocht ik mijn eerste string. Omdat iedereen ze leek te dragen, en onder mijn waxcoatbroek stond het wel zo flatteus. Het zat voor geen meter, maar het leek de standaard, dus kocht ik geen gewone onderbroeken meer. Mijn dochter (9) doet alles van me na, dus toen het warenhuis ook strings voor kinderen bleek te verkopen, was ze er niet van af te brengen: ze moest en zou er ook een.

“Mijn dochter doet alles van me na”

Na lang zeuren ben ik gezwicht. Belachelijk, volgens mijn moeder en vriendinnen. Maar het is niet dat iemand het ziet. Kan mij het schelen hoe haar onderbroek eruitziet; als-ie maar schoon is.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.