‘Dit is waarom mijn man niet wil dat ik een huismoeder word’

12.07.2018 12:52
huismoeder rolverdeling Beeld: Unsplash

De man van blogger Michelle Murphey vond dat zijn vrouw moest blijven werken toen ze kinderen kregen. Op de vraag waarom, kreeg Michelle een verrassend antwoord.
 

‘Zijn stelligheid irriteerde me, maar toen mijn man vertelde waarom hij zo dacht, was ik onder de indruk’, vertelt Michelle op Scary Mommy.

 

Op avontuur

Toen Michelle zwanger was, zag ze het helemaal voor zich: ze zou leuke dingen gaan doen met haar kind. Net als haar moeder met háár had gedaan. ‘Mijn vader werkte, mijn moeder was een huismoeder van het hoogste niveau’, vertelt Michelle. ‘Mijn herinneringen aan de tijd die ik met haar doorbracht, zijn mijn dierbaarste.’ Dat ze zwanger bleek van een tweeling, maakte niets uit. ‘Ik zou volhouden en twee goede, prachtige kinderen grootbrengen. Ik was klaar voor de uitdaging.’

 

Lees ook:
‘Ik voel me eenzaam: het lijkt wel of ik de enige thuismoeder in de buurt ben’ >

 

Gelijk

Haar man dacht er anders over. ‘Hij vond dat ik moest blijven werken’, vervolgt Michelle. ‘Zelfs toen ik zei dat ik beter thuis kon blijven, omdat de kosten voor opvang anders de pan uit zouden rijzen. Zijn stelligheid irriteerde me. Maar toen vertelde hij waarom hij zo dacht: het ging niet om mij, of om geld. Het ging om onze tweeling. We moesten de jongens opvoeden tot mannen en het was belangrijk dat zij hun ouders als gelijken zouden zien. Ze moesten hun moeder zien als een sterke vrouw, méér dan een moeder.’ Michelle was blij verrast. ‘Ik vond het geweldig dat mijn man zo dacht. Zeker in de huidige maatschappij met #metoo en #timesup klonk het heel logisch.’

 

‘We doen het samen’

Inmiddels is het stel een jaar verder. Michelle: ‘Ik breng de tweeling naar de opvang, mijn man pikt ze op. Hij doet de was (godzijdank), ik maak een fatsoenlijke maaltijd klaar, hij ruimt de vaatwasser in. We doen het allemaal samen. Onze zoons weten straks niet beter dan dat dat de norm is. Daarvoor ben ik mijn man heel dankbaar.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >