Waar dierlijk vlees vroeger het middelpunt van zo goed als elke maaltijd was, maakt dat nu steeds vaker plaats voor een plantaardig alternatief.
Lees verder onder de advertentie
Ongeveer een derde van de bevolking is afgelopen jaar ook minder vlees gaan eten. Een half procent is zelfs helemaal gestopt met het eten van vlees, blijkt uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Vooral jongeren kiezen bewuster wat ze eten.
In Nederland worden vleesvervangers al jaren populairder. Geen enkele Europeaan eet zoveel vegan en vegetarisch vlees als de Nederlanders, wijst een studie onder elf Europese landen uit. Bij maar liefst 54 procent van de Nederlanders staan er elke maand een of meerdere vleesvervangers op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Daarnaast kiezen we niet alleen vaker dan andere Europeanen voor een vleesalternatief, we voeren ook de ranglijst aan wat betreft onze uitgaven aan vleesvervangers zoals plantaardige burgers en vegetarisch vlees.
Vegetarische barbecue in trek
Momenten waarop veel vlees wordt gegeten, bijvoorbeeld tijdens een barbecue, kunnen tegenwoordig heel gemakkelijk anders ingevuld worden. Er liggen ook steeds vaker vegetarische en veganistische producten op de grill.
“Het idee dat je alleen kunt barbecuen met vlees van dieren is een cliché”, volgens barbecuekoning Jord Althuizen. Hij creëerde daarom 16 vegetarische barbecue-gerechten om je vingers bij af te likken.
‘Het nieuwe vleesch’ op de barbecue
De Vegetarische Slager heeft een ruim assortiment aan vegetarisch en vegan vlees waarmee je de lekkerste gerechten van de barbecue op tafel zet. Bijvoorbeeld de Kipstuckjes, waarmee je de lekkerste saté maakt of de Ereburger: een sappige vegan premium burger met de perfecte structuur en smaack. Hiermee verover je zo de harten van alle vleesliefhebbers tijdens de volgende barbecue. Bekijk hier het heerlijke recept van de Ereburger met de knapperige rösti en frisse salsa.
Lees verder onder de advertentie
Meer vegetarische barbecuerecepten
Smaakt dit naar meer en wil je ook andere vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke barbecue-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende barbecue. Beleef zelf dat een avondje grillen minstens zo lekker en gezellig is met het nieuwe vleesch.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Geheimen fluisteren, eindeloos knuffelen, hun mening geven (soms nogal luid): een kind laat met verrassende signalen zien dat het zich veilig voelt bij je. Wij delen er een paar.
De ene dag is je zesjarige een knuffelkont die geen moment van je zijde wijkt, de andere dag smijt ze boos de deur dicht omdat jij haar verkeerd hebt aangekeken. Herkenbaar?
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]
Elsemieke (31) is samen met T (33), moeder van twee zoontjes (4 en 2) en redacteur bij Kek Mama. Chaotisch, chronisch moe en heeft een brein met 46 tabbladen tegelijkertijd open. Probeert rust in de chaos te vinden, maar met drie mannen in huis is die rust ver te zoeken.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Want als je er zelf even niet uit komt, kan je wel wat hulp gebruiken. Deze week vraagt Romy (40) zich af: ‘Moet ik de juf aanspreken op haar actie, of leer ik mijn dochter dan dat ze overal mee weg kan komen?’