Dít kan je kind allemaal op afstand doen voor opa en oma

16.04.2020 14:02
dit kan kind doen voor opa en oma op afstand Beeld: Shutterstock

Er is genoeg leuks te doen samen met opa en oma, maar je kunt op afstand ook iets vóór hen doen: van vloggen tot knutselen. Check onderstaand lijstje voor fijne inspiratie.

Knutselen

Een kaart, tekening, slinger of een kunstwerk met strijkkralen: wat je kind ook maakt, opa of oma zal blij verrast zijn. Om ze extra op te vrolijken kun je er een thema aanhangen, zoals de lente.
 

Foto sturen

Ook al hebben veel ouderen WhatsApp, het is nog steeds de generatie die gewend is aan geprinte foto’s. Dus hoe leuk is het om hen per post een echte foto te sturen van hun kleinkind? Opgeplakt en versierd op een a4’tje of mooi in een lijstje gestoken.

Heb je geen goede fotoprinter in huis of heb je geen zin om ‘m af te laten drukken in de winkel, dan bestel je je smartphone-kiekjes heel simpel via de app Omapost.
 

Fotoboek maken

Nog leuker (en tijd heb je nu toch): maak samen met je kind een klein fotoalbum voor opa en oma. Zo kunnen ze elke dag genieten van de mooiste en grappigste foto’s van hun kleinkinderen.
 

Bellen

Klinkt misschien ouderwets, maar voor veel ouderen breekt het hun dag: een simpel belletje. Of je er nou een videogesprek van maakt of niet, je kind kan uitgebreid vertellen hoe het er bij jullie thuis aan toegaat. Hebben opa en oma daarna weer wat te bespreken.
 

Lees ook:
‘Moet ik opa en oma nog wel laten oppassen nu het coronavirus heerst?’ >

 

Stoepkrijten

Het is dé hit in quarantainetijd: stoepkrijten. Dus hup, op naar het huis van opa en oma of het verzorgingstehuis en schrijf in felle kleuren een mooie boodschap bij hen voor de deur. Worden ze blij van.
 

Boeket sturen

Van een mooi boeket vrolijkt iedereen op én je steunt de bloemist in deze zware tijden. Laat een kleurrijke bos bij opa en oma bezorgen met natuurlijk een kaartje met lieve boodschap.
 

Video opnemen

We vloggen wat af tegenwoordig, dus waarom geen vlog speciaal voor opa en oma? Neem een paar keer per week een vlog op met het hele gezin, stuur ‘m op naar opa en oma en ze kunnen jullie zo vaak zien als ze willen. Blijven ze meteen een beetje op de hoogte van wat er bij jullie speelt.
 

Bakken

Steek je handen uit de mouwen en bak een lekkere taart, koekjes of cupcakes. Laat je kind de baksels mooi versieren en lever ze samen af bij opa en oma.
 

Verrassingsdoos maken

Een leuk leesboek, doosje thee, lekkere douchegel: verzamel wat fijne spulletjes voor opa en oma en laat je kind een schoenendoos omtoveren tot een mooie verrassingsdoos. Stop zijn zelfgemaakte tekening erbij voor opa en oma en klaar is het cadeau.

 

Nog meer tips in quarantainetijd?
Volg ons op Facebook en Instagram >