‘Moet ik opa en oma nog wel laten oppassen nu het coronavirus heerst?’

17.03.2020 16:01
dilemma grootouders oppas corona

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres over haar dilemma.

Lisa, moeder van Stan (2): “Onze weekplanning is al anderhalf jaar hetzelfde: mijn ouders passen dinsdag op, mijn schoonouders vrijdag. We zijn ze daar enorm dankbaar voor, want zo komen vriend en ik nooit in de knoop met werk. Daar tegenover staat dat Stan het fantastisch vindt met opa en oma en zij op hun beurt, nu onze zoon zelfstandiger wordt, er met de dag meer van genieten. Ze gaan samen naar het speelparadijs, een kindercafé of stappen op de fiets en scheuren naar de kinderboerderij. 

 

Lees ook
‘Grootouders horen hun kleinkind te verwennen’ >

 

Een feestje

Al die uitjes kunnen nu door al die maatregelen rondom het coronavirus natuurlijk niet meer, maar ik vraag me steeds vaker af of ik onze ouders überhaupt nog wel moet laten oppassen. Stan is voor de verandering niet verkouden en ook onze ouders hebben verder nergens last van, maar toch – je kunt het virus ook met je meedragen zonder dat je veel klachten hebt. En het vervolgens onbewust overdragen.

Aan de andere kant zien onze ouders een oppasdag echt als een feestje, moet ik ze dat dan afnemen? Of moet ik toch het zekere voor het onzekere nemen en ze drie weken niet laten oppassen? 

 

Mee Kek Mama? Volg ons op Instagram >