5x leuke knutsels voor de lente

18.05.2022 13:09
leuke knutsels lente Beeld: Shutterstock

Bloemen, vogels, vlinders: het is niet alleen buiten mooi weer, ook binnen wordt het vanzelf lente met deze fijne knutsels.

Voorjaarsbloemen

Deze bloemetjes maakten we vorig jaar in de lente ?⁠ ⁠ Super gemakkelijk om te maken, en tegelijkertijd ook gewoon leuk om te doen met de kinderen.⁠ ⁠ De how-to vind je via de link in mijn profiel. Zoek even op ‘Bloem’ ?⁠ ⁠ Wie heeft er nu ook zin in paaseieren ? Ik kan er echt niet naast kijken ?⁠ ⁠ ⁠ #knutselen #knutselenmetkinderen #knutselenisleuk #knutselblog #lenteknutsel #kidscrafts #craftsforkids #diy #inspiratie #craftymom #creatiefbezigzijn #creatief #craftoftheday #knutselvandedag #knutselinspiratie #knutsel #knutselpret #knutselidee #bloemknutselen #knutselenmetkleuters #knutselwerkje #knutseltip #knutselwerkjes #knutselclub #knutselfeestje #knutselwerk #knutseltijd #corontaine #quarantaine #coronacreativiteit⁠ ⁠

Een bericht gedeeld door Mama & Food Blogger >> Nora (@pingetestmama) op

Met lijm, papier, groene rietjes en (ongebruike) cupcake-vormpjes maak je deze leuke voorjaarsbloemen. Vaasje erbij en klaar is je boeket.

Lenteboom

Je tekent twee bomen op papier: één volledige boom en één met alleen de stam. In beide stammen knip je een inkeping. Vervolgens versier je de boom met kleurstiften, hartjes of kraaltjes en schuif je beide stammen in elkaar.

Lees ook:
Zo maakt je kind de leukste knutselwerken >

 

Vogelnestje

Steeds meer vogels bouwen hun nestje, dus leuk om er zelf ook één te maken. Gebruik touw en bruin papier voor het nestje en vlechtstroken voor het vogeltje.

 

Lentepotjes

Groot of klein: dit soort potjes heb je ongetwijfeld wel ergens in de schuur staan. Of haal er een paar bij het tuincentrum. Met een kwastje en verf kan je kind er de mooiste kunstwerken op maken. Vul ze daarna met aarde en een plantje of zet ze omgekeerd neer als kunstwerkjes.

 

Kleurrijke vlinders

Het was gisteren natuurlijk de perfecte dag om een visje te eten op het strand, even lekker naar de markt te gaan of te hangen in het park. Maar doe het niet! ?? Wij zagen gisteren een tabelletje op de Insta van @bassmit; de Corona ontwikkeling hier verloopt hetzelfde als in Italië. Dus als we zo doorgaan, dan hebben we hier straks ook Italiaanse taferelen. Houd je dus aan de regels, des te sneller hebben we onze vrijheid terug. ? En ondertussen helpen wij je aan wat inspiratie om het thuis gezellig te maken; op ons blog vind je nu meer dan 30 vrolijke lenteknutsels. Een fijne zondag! #lente #lenteknutsels #knutselen #knutselenmetkinderen #vlinder #vlinders #strijkkralen #kidscraft #kidscrafts #kidscrafts101 #ironbeads #springcrafts #springcraft #butterslycrafts

Een bericht gedeeld door Cynthia & Annemieke (@ladylemonadenl) op

Het is misschien een beetje priegelen, maar dan heb je wel wat. Lees hier hoe je ze maakt.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.