deze-bners-krijgen-kregen-kind-in-2018

Mooi babynieuws in 2017. Maar ook aankomend jaar weer lekker veel beschuit met muisjes, want deze BN'ers krijgen in 2018 een kind, óf hebben al een kind gekregen.

Chantal Janzen

chantal-janzen-bevallen-zoon-bobby

Op Instagram maakte Chantal het babynieuws bekend met deze lieve foto én ze verklapte meteen het geslacht. 'Je bent zo ongelofelijk welkom lieve jongen', schreef ze erbij. Een paar weken geleden beviel ze van zoon Bobby.

 

Johnny de Mol

bners-baby-2018

Anouk van Schie (36), de aanstaande vrouw van presentator Johnny de Mol (39), beviel op 23 april van zoon Johnny. Niet veel later plaatste de kersverse vader een aandoenlijke foto van zijn nieuwe gezin op Instagram. ‘Welkom lieve Johnny’, schreef hij erbij.

 

Airen Mylene

airen-mylene-zwanger

'Vrij onverwachts, maar heel erg welkom', zei de presentatrice toen ze het mooie nieuws bekendmaakte. In maart beviel ze van zoon Bodhi.

 

Saar Koningsberger

saar-koningsberger-bevallen-van-dochter

Zwanger worden ging bij Saar niet vanzelf. 'Het was een lange weg met vele hobbels en eindeloos veel bezoeken aan het ziekenhuis en hormoonbehandelingen, maar het is ons gelukt. Na 2,5 jaar ben ik zo zo ZO blij en trots om jullie te vertellen dat ik zwanger ben', schreef ze op Instagram. Dochter Scottie kwam in maart ter wereld.

 

Kim Kötter

Op Instagram deelde Kim deze lieve video waarin te zien is hoe haar vriend Jaap het woord 'baby' schrijft in het zand. Begin april maakte Kim bekend dat hun tweede zoon was geboren: 'Youp (Mickey Maes) Siewertsz van Reesema; op 31 maart 2018 geboren om 4.38 uur na een vliegensvlugge bevalling heerlijk thuis in bad.'

 

Lauren Verster

Lauren-verster-bevallen

Presentatrice Lauren Verster en Jasper Diepeveen zijn in februari ouders geworden van een dochter. Het meisje heet Leentje.

 

Lees ook
Johnny de Mol verklapt het geslacht en de naam van zijn kindje >

 

Sharon Doorson

sharon-doorson-zwanger

Sharon werd bekend door haar deelname aan Popstars: The Rivals in 2004. Jaren later, in 2012 bereikte ze de halve finale van The Voice of Holland. Toen liet Sharon nog weten het krijgen van een baby uit te stellen na het succes van haar muziekcarrière. Wanneer de zangeres precies is uitgerekend, is niet bekend.

 

Ferri Somogyi

ferri-somogyi-wordt-vader

'Er is een lieve kleine baby op komst!', schreef hij in februari bij een foto op Instagram, met daarbij de hashtag #septemberbaby.

 

Ali B

Ali B en zijn vrouw Breghje verwachten hun derde kind. Dat maakte de rapper en presentator bekend op Instagram. '4 + 1', schreef hij bij de foto, gevolgd door een aantal hartjes en het Arabische woord inshaAllah.

 

Roxeanne Hazes

Roxeanne_Hazes

Zij en haar verloofde Erik verwachten later dit jaar hun eerste kind. "Na maanden hard oefenen en vooral veel van elkaar houden, is onze wens eindelijk in vervulling gegaan."

 

Eva Jinek

'Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan #zwanger #jinekbaby', schreef ze bij de foto waarmee ze het babynieuws aankondigde. Wanneer ze is uitgerekend, houdt ze nog voor zichzelf.

 

Nina Pierson

De baby wordt eind september verwacht. 'Dat het leven echt een wonder is, besef je des te meer wanneer je als vrouw negen maanden lang een tweede kloppend hartje met je meedraagt, hoewel dat nog steeds moeilijk te beseffen is. Dankbaar.'

 

Toprak Yalçiner

Van 2012 tot 2014 speelde Toprak de rol van Nuran in de dagelijkse RTL-soap. Daarna was ze te zien in Ranking the Stars en het dansprogramma Dance Dance Dance, waarin ze met collega Stijn Franssen als tweede eindigde. Wanneer ze is uitgerekend, is niet bekend.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

“Niet op het hoofd slaan!” Ik herinner me mijn jeugd als uiterst harmonieus, maar blijkbaar vond mijn vader het op enig moment toch nodig mijn zusje en mij de grondbeginselen van veilig ruziemaken bij te brengen. Want die zin herinner ik me maar al te goed.
 

Bonje van formaat

Hier thuis blijf ik me erover verbazen hoe krankzinnig snel gezellig klooien kan omslaan in bonje van formaat. Laatst bouwden Ko en Toon samen een hut met hangmat voor diverse knuffels. Ik moest als knecht een laken met een megastapel Donald Ducks op de kast zien te draperen zodat het niet naar beneden zou storten. Maar verder hoorde ik een uur lang enkel gebroederlijk geklets uit hun kamer over waar de slang en Dikkie Dik dan wel moesten liggen. En dan is toch ineens het huis te klein, inclusief heel hard huilen en schreeuwen. Vanwege, ja, waarom eigenlijk.
 

'Ik bén niet schattig'

Zingt Toon vrolijk een liedje in de auto waarop Ko verzucht: “Wat is Toon toch schattig”, is meteen de boot aan. “Ik bén niet schattig, ik ben cool!” Om vervolgens de rest van de rit woest te zijn. Een beetje geholpen door Ko met zijn aanhoudende “Jij bent echt wel schattig hoor”.
 

Een team

Ik weet wel dat het gezond is voor de junioren om thuis te leren ruziemaken, maar man, moet dat met zo veel herrie? Na zo’n vroege ochtend vol mot en gedoe zegt Toon ineens voordat we de deur uitgaan richting school en crèche: “Wij zijn een team hè Ko.” Ik smelt. En gelukkig heeft dat team elkaar nog nooit op het hoofd gemept.
 

Toch maar eens onze opvoedtantes Els & Do om tips vragen. Hun advies in Kek Mama 08-2018 om je kind opdrachten te geven in de supermarkt werkt bij mij in elk geval als een dolle tegen gedrens. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderfiets hier op letten
Beeld: Unsplash

Op zoek naar een goede fiets voor je kind? Lees hier waar je allemaal op moet letten: wij hebben de belangrijkste criteria voor aanschaf van een kinderfiets op een rij gezet.

Maat

Bij de fietsenwinkel vind je tientallen fietsen en het is vaak lastig te bepalen welke geschikt is voor je kind. Ga in de eerste plaats af op de leeftijd en lengte van je kind. Kleuters hebben over het algemeen een fiets nodig met een wielmaat van 20 inch. Kinderen van ongeveer 7 tot 14 jaar fietsen op een jeugdfiets met een wielmaat van 20 tot 26 inch. Let op: niet elk merk heeft alle soorten maten, dus ga eerst goed na welke maat je kind nodig heeft.

 

Lees ook:
7 tips om je kind veilig naar school te laten fietsen >

 

Hoogte & breedte

Koop nooit een te grote fiets, met het idee dat hij er dan langer plezier van kan hebben. Een te grote fiets is niet prettig voor je kind en bovendien gevaarlijk. Let erop dat de voeten van je kind plat bij de grond kunnen komen en dat zijn knieën het stuur niet raken. Ook moet het breedte van het stuur even groot zijn als de schouderbreedte van je kind. Kan je kind nog niet zo goed fietsen, dan is het verstandig om het zadel wat lager te zetten. Zorg er dan ook voor dat je de hoogte van het stuur iets aanpast, zodat de zithouding goed blijft.

 

Fietshelm

Valt je kind tijdens het fietsen, dan voorkomt een fietshelm hersenletsel en schade aan het hoofd. De helm zit als een extra laag om het hoofd heen en zorgt voor bescherming. Een fietshelm is niet verplicht, maar wel aan te raden – zeker als je als je kind nog niet zo behendig is in fietsen. Ga je een fietshelm aanschaffen, neem je kind dan mee naar de winkel zodat hij de helm kan passen. Controleer of de helm voldoet aan de Europese norm (CE-markering) en of hij goed aansluit op het hoofd. Je kind moet bij het dragen van de helm nog steeds goed kunnen zien en horen, om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Lees hier meer over het dragen van een fietshelm door je kind.
 

Bron: ANWB & Fietsersbond.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >