Beeld: Getty
Beeld: Getty

Lieve (30) is moeder van Jan (3) en Dries (1). Ze was gelukkig getrouwd, tot haar man afgelopen Kerstmis totaal onverwachts zijn koffers pakte. Voor Kek Mama schrijft ze over alles wat ze sindsdien doormaakt. Deze week: Lieve heeft verkering met een leuke man.

Het is officieel! Mijn vlam heet vanaf heden geen vlam meer maar is écht mijn verkering. Hoewel getrouwde vrouwen geen verkering zouden kunnen hebben, vind ik dat wij wel een uitzondering kunnen maken.

 

'Ik smelt bij hem'

Mijn vlam heet Rogier en is echt de allerleukste man die ik ken. Naast een goddelijk uiterlijk en een prachtige haardos, is hij enorm lief, maakt mij elke dag aan het lachen, geeft hij mij tegengas en is vooral fantastisch met mijn kinderen. Vanaf het allereerste moment dat hij ze, op vriendschappelijke basis, ontmoette was er een klik tussen die mannen. Hij speelt met ze alsof het zijn vrienden zijn en troost ze alsof het zijn eigen kinderen zijn. Elke keer als ik ze samen zie, smelt ik.

 

'Hij is wat ik nodig had'

Afgelopen week kenden we elkaar een half jaar. Hoewel ik niet zo sentimenteel ben en niet van clichés hou, werd ik toch even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik realiseerde me ineens hoe gezegend ik ben met Rogier in mijn leven. Op het moment dat mijn leven instortte, ik geen licht meer aan het eind van tunnel zag en ik er, voor mijn gevoel, helemaal alleen voorstond, kwam hij in ons leven.

 

Vriend in het gezin

In eerste instantie was er een luisterend oor en interesse in mijn leven en mijn problemen. Later kwam er warmte, liefde en genegenheid. Stapelverliefd werd ik op hem en hij godzijdank ook op mij. Hij ontmoette de kinderen, leerde ze kennen en zocht zijn plekje als vriend binnen ons gezin. We kusten niet in het bijzijn van de kinderen, raakten elkaar niet aan en hij bleef niet slapen.

 

'De zon gaat weer schijnen'

Afgelopen week vond ik, na een half jaar, dat het moment daar was om ook de kinderen, en dan vooral Jan te vertellen dat Rogier niet alleen een vriend is, maar wij ook verliefd op elkaar zijn. Hij keek niet op of om en zei lachend: ‘Dat wist ik allang mama’. Kinderen voelen dat. En ik voel dat het goed zit. We staan op het punt een nieuwe weg in te slaan. Hij, de kinderen en ik. Wij zijn klaar voor een heel nieuw avontuur. Een avontuur waar ik enorm veel zin in heb. De toekomst ligt weer helemaal open en er zijn zoveel dingen om te ontdekken. We kunnen samen slapen, samen op vakantie, samen een weekendje weg, samenwonen, samen een gezin vormen maar vooral samen gelukkig worden. Niet dat ons geluk enkel van hem afhangt maar hij heeft, op de donkerste dagen in mijn leven, de zon weer laten schijnen. Niet alleen voor mij maar ook voor de jongens. En daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor.

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >