‘Ze liet het dienblad met chic Gien-servies erop vallen. Alles in scherven’

27.10.2023 05:46
servies kapot Beeld: Getty Images

Onbetaalbaar zijn ze, die bloedjes van je, maar ze kosten ook een lieve duit. Vooral als ze in hun kinderlijke onschuld het een en ander de vernieling in helpen.

Kosten € 240

Stephanie (42): “We waren in het huis van mijn ouders in Frankrijk. Mijn ouders houden van mooie spullen. Daar gaan zij heel voorzichtig mee om en wij, als gasten, dus ook.

Mijn dochter Valerie (11) bracht tijdens een vakantie een vol dienblad met chic Gien-servies erop van de keuken naar het terras buiten. Er stonden denk ik wel acht borden op, à raison de dertig euro per bord. En ja hoor: ze liet het dienblad vallen. Alles in scherven. Dat was wel even schrikken.

We hebben in Nederland nieuwe borden gekocht en die meegegeven aan mijn ouders toen ze er een aantal maanden later weer naartoe gingen. Gelukkig betaalde de verzekering alles, dat was een grote opluchting. De jaren erna zijn er nog wat losse dingen gesneuveld, maar nooit meer een heel blad vol van dat kostbare servies.”

Lees ook – ‘Mijn dochter liet haar iPad kapot vallen en verzuchtte laconiek: ‘Even een nieuwe kopen” >

Gesneuveld

Kosten € 40 (en veel emotionele waarde)

Roos (45): “Al jaren roep ik: ‘Maak die mooie kommetjes niet kapot!’ Ik heb ze voor mijn vijfentwintigste verjaardag van vriendinnen gekregen en ze zijn me enorm dierbaar.

Fien (11) en Victor (8) weten al jaren dat ze er héél erg zuinig mee moeten zijn. Dat doen ze, maar toch kon dat niet voorkomen dat ze ‘versleten’ zijn, inmiddels. Toch even mee in de vaatwasser, toch even net te hard op tafel gezet: er zitten een heleboel butsen in.

En het erge is: ik had er vier, en nu nog maar drie. Die ene heb ik nota bene zelf kapot laten kletteren op de keukenvloer. De kinderen keken naar me met ogen als schoteltjes. Ja, dat was niet zo’n handige actie van me…”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.