Cadeautjes kwijt: ‘Ik had mijn aankopen iets te goed verstopt’

18.11.2023 05:01
Sinterklaas cadeaus 10 tot 12 jaar kind Beeld: Shutterstock

Hartstikke leuk, van die ware speurneuzen in huis. Tot je de decembercadeautjes nog een paar maanden verborgen moet houden en je zelfs als ouder geen idee meer hebt waar ze zijn.

Rowena (40), moeder van Keano (14) en Kalani (3):

“Vanwege een peuter en een puber die verschrikkelijk benieuwd waren wat zij op pakjesavond zouden krijgen, had ik de sintcadeaus vorig jaar extra goed verborgen. Ik heb mijn kinderen van kleins af geleerd dat niet Sinterklaas of de Kerstman, maar papa en mama, opa’s en oma’s de cadeautjes kopen. Dit omdat ik geen angst wil zaaien, eerlijk wil zijn en door de financiële ongelijkheid niet wil dat mijn kind denkt dat iemand minder lief is of juist liever, omdat die meer of minder krijgt.

“Ik wil niet dat mijn kind denkt dat iemand minder lief is of juist liever, omdat die meer of minder krijgt”

Als ik in juni een klein schoenpresentje zie of echt iets leuks in de aanbieding koop ik het al. Tegen december weten Keano en Kalani dat er geschenken in huis zijn en meestal nodigt dat uit tot speurtochten. Om de kinderen af te leiden had ik de cadeaus in een neutrale doos gelegd in een ruimte met meerdere dozen.

Lees ook – ‘Mijn kind krijgt cadeaus met Sinterklaas én kerst’: dit vinden jullie >

Foetsie

Toen ik begin december aan het inpakken was, miste ik mijn eerdere aankopen. Maar hoe ik ook zocht op mijn vaste verstopplekken, nergens kon ik iets vinden. Ik hoopte dat ik het op tijd zou vinden om dan maar met kerst te geven. Maar helaas, spoorloos.

“Ik hoopte dat ik het op tijd zou vinden om dan maar met kerst te geven. Maar helaas, spoorloos”

Pas afgelopen voorjaar, toen we iets aan het verbouwen waren, kwam ik ineens een onbekende doos tegen met daarin een bal, een houten puzzel, een zakje mini-Lego en een pakje Pokémonkaartjes. Iets te goed verstopt dus.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.