Als je kind dan toch op de iPad zit, is het wel zo fijn als-ie er ook iets van opsteekt. Daarom: 7x leuke én leerzame apps voor peuters.
Lees verder onder de advertentie
Nederlands leren met Emma
Van muziekinstrumenten tot kleding en de bewoners van de dierentuin: je kind klikt op een plaatje in de app en moet vervolgens zeggen wat hij ziet. Goed voor z’n woordenschat en personage Emma helpt hem een handje. Er zijn dertien thema’s met ieder twaalf tot twintig woorden en vier spelletjes.
Hoe klinkt een hond? Welk geluid maakt een kikker en kwaak je mee met de eend? Een leuke app waarbij je peuter leert welke geluiden bij welke dieren horen.
Geen ingewikkelde menu’s en jij bepaalt met de instellingen het tempo van je peuter, zoals het laagste en hoogste getal in het spel. Met meer dan 130 objecten leert hij zo voor het eerst tellen.
Met deze app is je kind in no time een tekenwonder. Hij moet vormen op het scherm slepen, waardoor er verschillende kleurrijke figuren ontstaan – goed voor z’n creativiteit.
Hier hoeven we weinig over te zeggen, want nijntje is natuurlijk altíjd goed. Met deze app kan je peuter heerlijk op ontdekkingstocht in de wereld van Nijntje en haar vrienden. En hoe vaker hij met haar speelt, des te meer activiteiten in de app vrijkomen.
Jawel, van het tv-programma is ook een app. Downloaden dus, want je kind kan er onwijs veel van leren. Van verhaaltjes lezen tot tekeningen maken en meezingen met Fenna.
Met 36 verschillende puzzels van dieren, voertuigen, robots en muziekinstrumenten kan je peuter alvast een beetje aan de slag met logisch denken. Is de puzzel compleet, dan verschijnt er een animatie op het scherm met een leuk geluidje (dus zet het volume niet al te hard…)
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).