7x leerzame apps voor peuters

04.01.2020 12:11
leerzame apps peuters Beeld: Shutterstock

Als je kind dan toch op de iPad zit, is het wel zo fijn als-ie er ook iets van opsteekt. Daarom: 7x leuke én leerzame apps voor peuters.

Nederlands leren met Emma

Van muziekinstrumenten tot kleding en de bewoners van de dierentuin: je kind klikt op een plaatje in de app en moet vervolgens zeggen wat hij ziet. Goed voor z'n woordenschat en personage Emma helpt hem een handje. Er zijn dertien thema's met ieder twaalf tot twintig woorden en vier spelletjes.

Voor Android en iOS.

 

Sound Touch

Hoe klinkt een hond? Welk geluid maakt een kikker en kwaak je mee met de eend? Een leuke app waarbij je peuter leert welke geluiden bij welke dieren horen.

Voor Android en iOS.

 

Tellen voor peuters

Geen ingewikkelde menu's en jij bepaalt met de instellingen het tempo van je peuter, zoals het laagste en hoogste getal in het spel. Met meer dan 130 objecten leert hij zo voor het eerst tellen.

Voor Android en iOS.

 

Lees ook:
iPad-gebruik onder kinderen: zo pak je het aan >

 

Magic Drawing App

Met deze app is je kind in no time een tekenwonder. Hij moet vormen op het scherm slepen, waardoor er verschillende kleurrijke figuren ontstaan – goed voor z'n creativiteit.

Voor Android en iOS.

 

De wereld van nijntje

Hier hoeven we weinig over te zeggen, want nijntje is natuurlijk altíjd goed. Met deze app kan je peuter heerlijk op ontdekkingstocht in de wereld van Nijntje en haar vrienden. En hoe vaker hij met haar speelt, des te meer activiteiten in de app vrijkomen.

Voor Android en iOS.

 

Zappelin

Jawel, van het tv-programma is ook een app. Downloaden dus, want je kind kan er onwijs veel van leren. Van verhaaltjes lezen tot tekeningen maken en meezingen met Fenna.

Voor Android en iOS.

 

Puzzel voor Kinderen

Met 36 verschillende puzzels van dieren, voertuigen, robots en muziekinstrumenten kan je peuter alvast een beetje aan de slag met logisch denken. Is de puzzel compleet, dan verschijnt er een animatie op het scherm met een leuk geluidje (dus zet het volume niet al te hard…)

Voor Android en iOS.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.