Kind jarig? 7x goedkope (of gratis) kinderfeestjes

16.09.2022 09:21
kinderfeestje organiseren

Voor een kinderfeestje naar bioscoop, lasergamen of een indoor speelparadijs? Dat is (zeker in deze tijd) redelijk prijzig. Gelukkig kan het ook goedkoper. Daarom: tips voor een goedkoop (of gratis) én leuk kinderfeestje.

Themafeestje

Laat je kind een thema kiezen wat ze helemaal geweldig vinden, zoals prinsessen, piraten, dieren of een sport. Ga naar een budgetwinkel voor leuke aankleding in het thema en verzin activiteiten die met het thema te maken hebben.

Kinderboerderij

Voor jonge kinderen blijft de kinderboerderij een feest. Spelen in de speeltuin, dieren aaien en voeren: er is van alles te doen. In een van deze 27 kinderboerderijen vermaken de kinderen zich opperbest.

Speurtocht

Organiseer een speurtocht in het bos. Laat twee teams tegen elkaar strijden, ze moeten doormiddel van aanwijzingen een schatkist vinden. Verkleed je als piraat en zet de speurtocht op stelten. Eindig met voor iedereen een kleinigheidje of een zakje snoep in de schatkist.

Lees ook: Deze moeder zegt nooit meer nee tegen een kinderfeestje, en dit is waarom

Slaapfeestje

Leg allemaal matrassen bij elkaar, koop lekkere snacks en laat de kinderen in pyjama komen. Kijk samen een leuke film of speel spelletjes.

Blotevoetenpad

Voor kinderfeestjes in de lente of zomer is een blotevoetenpad erg leuk. Er zijn verschillende paden in Nederland – kijk maar naar dit lijstje – en vaak gratis of voor een klein prijsje te betreden. De naam zegt het al: blote voeten en lopen maar! Ravotten door de modder, over water en gras en obstakels: wat wil een kind nog meer.

Picknicken

Maak lekkere hapjes met je kind en ga picknicken in het bos, een weiland of de achtertuin. Tip: koop kinderchampagne, kinderen zullen dit helemaal geweldig vinden.

Pizza’s maken

Laat kinderen hun eigen pizza maken en opeten. Tomaat, paprika, kaas, ham en mozzarella op tafel en beginnen maar. Genieten gegarandeerd!

Bron: studio kinderfeestjes

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.