Waar jij misschien nog op stel en sprong schoencadeaus inslaat, is je kind met z'n hoofd ongetwijfeld al bij pakjesavond. Dus om 'm zoet te houden tot 5 december: de leukste Sinterklaasfilms en -series.

1. De brief voor Sinterklaas

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een enorm probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Nu in de bioscoop.

Article continues after the ad

 

2. Trippel trappel: dierensinterklaas


Fretje vraagt zich af waarom dieren geen cadeaus op pakjesavond krijgen, want de dieren zijn toch ook braaf? Ze maken hun eigen verlanglijstjes, die hij naar Sinterklaas brengt. Bekijk de film hier vanaf € 3,99

 

3. De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Hier te zien op videoland.

 

4. Sinterklaas en Het Geheim van Het Grote Boek

Sint kondigt aan te stoppen met z’n werk en wijst de valse dr. Brein als opvolger aan. De kinderen kunnen dus fluiten naar hun cadeautjes. Hier te koop voor € 5,49.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven  >

 

5. Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

Als Sinterklaas op een ochtend in de haven van Spanje aankomt, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. De hele film is gratis op YouTube te bekijken.

 

6. De club van Sinterklaas en Het Geheim van de Speelgoeddokter

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? De hele film is gratis op YouTube te bekijken.

 

7. Sint & Diego: De Magische bron van Myra

Na de intocht van Sinterklaas gaan de Pieten iedere nacht de daken weer op om schoenen te vullen. Maar om op daken te springen en door schoorstenen te gaan hebben ze wél de magische kracht nodig die in het Grote Boek van Sinterklaas zit. Die begint op te raken, dus om Pakjesavond te redden moet de kracht van het boek en van de Pieten op tijd hersteld worden. Bekijk de film hier vanaf € 1,99.

 

8. Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

De verwende Floor krijgt alles wat zij aan haar vader vraagt. Wanneer een zwembad vol chocolademunten wilt, kan niemand haar vader daaraan helpen. De vader besluit Sinterklaas te ontvoeren en de Pieten eten proberen 1 miljoen chocolademunten bij elkaar te krijgen. Kijk 'm vanaf € 4,99 bij Pathé Thuis.

 

9. Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Dieuwertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Bekijk de film hier vanaf € 2,99.

 

Nog op zoek naar een ideaal schoencadeau? Geniet van dit aantrekkelijke pakket met maar liefst vijftien geweldige producten van € 269,51 voor € 29,95 - zit gelijk wat lekkers voor jezelf bij én je hoeft niet te zeulen, want de goodiebag wordt gratis thuisbezorgd. Wees er wel snel bij, want op = op.