9x de leukste Sinterklaasfilms en -series

17.11.2020 11:06

Waar jij op stel en sprong nog schoencadeaus inslaat, is je kind met z’n hoofd ongetwijfeld al bij pakjesavond. Dus om ‘m zoet te houden tot 5 december: de leukste Sinterklaasfilms en -series.

1. De Club van Sinterklaas en het grote Pietenfeest

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan: op het kasteel wordt door de feestdirecteur een groot Pietenfeest opgebouwd – een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis: Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. Nu in de bioscoop

 

2. Trippel trappel: dierensinterklaas

Fretje vraagt zich af waarom dieren geen cadeaus op pakjesavond krijgen, want de dieren zijn toch ook braaf? Ze maken hun eigen verlanglijstjes, die hij naar Sinterklaas brengt. Bekijk de film hier vanaf € 3,99

 

3. De Grote Sinterklaasfilm

Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem: het kasteel van Sinterklaas staat op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Nu in de bioscoop

 

4. De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Hier te zien op Videoland.

 

5. Sinterklaas en Het Geheim van Het Grote Boek

Sint kondigt aan te stoppen met z’n werk en wijst de valse dr. Brein als opvolger aan. De kinderen kunnen dus fluiten naar hun cadeautjes. Hier te koop voor € 12,95.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven  >

 

6. Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

 

Als Sinterklaas op een ochtend in de haven van Spanje aankomt, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. De hele film is gratis op YouTube te bekijken.

 

7. De club van Sinterklaas en Het Geheim van de Speelgoeddokter

 

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Te huur via Pathe Thuis

 

8. Sint & Diego: De Magische bron van Myra

Na de intocht van Sinterklaas gaan de Pieten iedere nacht de daken weer op om schoenen te vullen. Maar om op daken te springen en door schoorstenen te gaan hebben ze wél de magische kracht nodig die in het Grote Boek van Sinterklaas zit. Die begint op te raken, dus om Pakjesavond te redden moet de kracht van het boek en van de Pieten op tijd hersteld worden. Bekijk de film hier vanaf € 1,99.

 

9. Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Dieuwertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Bekijk de film hier vanaf € 2,99.

 

Breekt het angstzweet je al uit voordat de lootjes ook maar zijn getrokken? Geen paniek. Wij hebben de leukste en origineelste Sinterklaassurprises voor je op een rij gezet.