Naar buiten én aan de slag: 8x knutselen met herfstbladeren

30.10.2023 09:02
Knutselen herfst Foto: Pexels

Het is herfst en dat betekent: boswandelingen maken met je kleintje(s)! Natuurlijk kun je in het bos op zoek naar paddenstoelen, maar neem direct wat herfstbladeren mee. Daar maak je namelijk déze fraaie knutsels mee tijdens een middag knutselen in de herfst!

1. Knutsel dieren in de sfeer van herfst

Van een egel tot een vos: met grote herfstbladeren, bijvoorbeeld die van de kastanjeboom, knutsel je na een wandeling in het bos in een handomdraai de leukste dieren. Kijk maar! 

2. Knutsel een herfstslinger

Pimp je rode en gele bladeren met wat glitter et voilà: je hebt een hele leuke slinger geknutseld die je tijdens de herfst in de woonkamer of aan je herfsttafel kunt ophangen. Nog leuker: je kunt deze slingers tot en met december gebruiken, want zodra het bijna kerst is, hang je ‘m gewoon in de boom! 

Lees ook: 8x griezelfilms voor Halloween met kinderen

3. Herfstmobiel vol glitters

We begrijpen het: jij kunt waarschijnlijk geen glitter meer zien, maar als je een kind hebt dat gek is op glitters, dan knutsel je in de herfst natuurlijk stug door met de potjes vol glamour. Wat dacht je van deze herfstmobiel? Helemaal leuk is dat je ‘m kunt gebruiken tot en met de feestdagen!

4. Perfect herfstlampje

Glazen potjes doen het bij knutselen altijd goed – ook in de herfst. Je plakt de gekleurde bladeren aan de buitenkant van een potje, zet er een waxinelichtje in en je hebt een sfeervol lampje voor de donkere winteravonden. Herfstig touwtje eromheen en het staat ook nog eens leuk op tafel!

Lees ook: 6x gezellige herfstactiviteiten met kinderen

5. Tekenen met herfstbladeren

Wist je dat je op een hele simpele manier een prachtige tekening kunt maken met bladeren? Leg de bladeren onder een papiertje, zorg dat je het blad erbovenop stevig vasthoudt en ga met een krijtje over het blad heen. Je ziet dan vanzelf de bladeren tevoorschijn komen, plus alle nerven. Superleuk en leerzaam.

6. Je eigen herfstelfje of superheld knutselen

Bijna elk kind heeft wel iets met elfjes of is gek op een superheld. Hoe leuk is het dan om er zelf eentje te maken van herfstbladeren? Wel nog even een wasknijpertje van hout scoren, zodat je superheld helemaal af is.

7. Portret met herfstbladeren

Een leuk knutselwerkje als je kleine kinderen hebt: laat ze zichzelf, papa of mama of een popster tekenen en van de herfstbladeren het kapsel maken: een bezoekje aan de kapper was nog nooit zó goedkoop én je kind(eren) zijn de hele middag zoet.

https://www.youtube.com/watch?v=gHEga9R7rYA&t=769s

8. Herfstleeuw knutselen

We hebben natuurlijk al dieren getipt, maar we willen je deze herfstleeuw in het bijzonder niet onthouden. Een makkelijk knutselwerkje met een heel leuk resultaat! Mocht je nog verder willen gaan, kunnen de manen en de leeuw zelf natuurlijk nog geverfd worden.

Nog meer knutselinspiratie?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement
.