5 manieren om de driftbuien van je peuter de baas te blijven

21.10.2019 14:22
driftbui-kind

Ja hoor, daar ligt je peuter weer, languit op de grond in de supermarkt. Met onderstaande tips heb je dat varkentje zo gewassen.

1. Benoem de emotie

Is je kind in alle staten omdat hij geen koekje mag? Erken dan zijn verlangen en beschrijf wat er aan de hand is. ‘Ik weet het schat, ik zie dat je overstuur, boos en teleurgesteld bent omdat je nu geen koekje mag…’

 

2. Denk vooruit

Wij schetsen een scenario: je kind zit aan de eettafel met een bord voor z’n neus, maar ziet inééns een pot snoep in z’n ooghoek. Probeer die pasta dan nog maar naar binnen te krijgen. Tip: denk vooruit, kijk op welke manier je kind mogelijk een driftbui kan krijgen en leg die snoeppot voor de goede vrede eerst op een andere plek voordat je ‘m aan tafel roept.

 

Lees ook
Probeer dan je lach maar in te houden: 7 redenen waarom kinderen een driftbui kregen >

 

3. Doe gek

Dit moet je durven ten overstaande van het halve dorp, maar echt: het werkt. Spring, gil, dans, rol over de grond – doe iets. Als je er maar de aandacht van je kind mee trekt. Wedden dat-ie zo stil is?

 

4. Leid je kind af met een vraag

Ook een goeie. Vraag bijvoorbeeld of-ie nog weet wat jullie gisteren gegeten hadden, hoe de hond van de buurvrouw heet of welk kind er laatst had getrakteerd op school. 100 procent garantie geven we je niet, maar de kans bestaat dat je driftige kind ineens omslaat. En als je toch bezig bent met vragen: geef je kind op het moment suprême keuzes: wat wil je als vanavond? 

 

5. Geef het goede voorbeeld

Kinderen zijn jouw spiegelbeeld. Dus schreeuw jij als een mager varken als je gefrustreerd bent, dan zullen zij dat ook doen. Probeer tot tien te tellen (of twintig, dertig, honderd wat ons betreft) zodra je voelt dat je zelf een woedeuitbarsting krijgt. Helpt. Echt.

Bron: motherandbaby.co.uk

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >