Zo bescherm je jouw hoofdhuid (en die van je kind) tegen de zon

18.06.2024 10:54
Bron: Pexels

De zomer staat weer voor de deur, dus we kunnen (hopelijk) weer lekker gaan genieten van de zon. Maar dat betekent ook: smeren, smeren, smeren. Maar vergeten we niet per ongeluk een plekje?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je bent toch dat ene plekje op je rug vergeten in te smeren. Waar je niet smeert, verbrand je huid vaak snel. Maar waar we onze armen en benen vaak zorgvuldig insmeren, vergeten we toch vaak een ander belangrijk lichaamsdeel, namelijk de hoofdhuid, terwijl dit stukje huid juist volledig aan de zon wordt blootgesteld terwijl je over de boulevard flaneert. Zeker als je iets dunner en lichter haar hebt, is het belangrijk om ook je hoofdhuid te beschermen.

Dat geldt overigens niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind. Vooral jonge kinderen hebben vaak nog dun en licht haar, dus ook bij hen is het belangrijk om de hoofdhuid in te smeren.

Je moet gewoon kunnen genieten van de zon

Zonnebrandcrème op je haar smeren voelt toch een beetje vreemd, want je wil geen vies, vettig haar krijgen. Natuurlijk kun je je hoofdhuid beschermen tegen de zon door een hoed op te doen of je haar in een knot te draaien als je lang haar hebt, maar uiteindelijk wil je natuurlijk ook gewoon kunnen genieten van de zon zonder hierop te hoeven letten. 

Lees ook: We smeren onze kids in met zonnebrand, maar vergeten onszelf, blijkt uit onderzoek

Speciale sprays

Gelukkig hebben een aantal merken die zonnebrandcrème verkopen ook speciale sprays voor je haar in hun assortiment, zodat met name je scheiding na een dagje door de stad wandelen niet roodgloeiend is. Vaak zijn deze sprays ook geschikt voor je gezicht, dus kun je de bescherming van je gezocht en je hoofdhuid mooi met elkaar combineren. Deze sprays bevatten SPF, het stofje dat jouw huid beschermt tegen verbranding.

Maak je geen zorgen, de spray maakt jouw haar niet vet, zoals een normale zonnebrandspray dat zou doen, waardoor je haar er nog steeds mooi en schoon uitziet. Ook kan het je haar beschermen tegen verkleuring, waardoor je haar minder snel verbleekt.

Een aantal zonnebrandsprays voor je hoofdhuid op een rijtje:

Zo kunnen jij en je kind weer met een gerust hart rondlopen en op een terrasje zitten tijdens de zonnige zomerdagen. 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.