In samenwerking met Kek Mama

Genieten zonder schuldgevoel: jouw geheime wapen voor een goede balans

27.11.2023 09:31

Oh, de feestdagen! Gezelligheid, familie, en vooral… lekker eten! Terwijl de kerstkransjes je verleidelijk aanstaren en jij je een weg baant door alle verplichtingen is het makkelijk om je sportafspraken af te zeggen. Het is natuurlijk helemaal prima om lekker te genieten van al het heerlijks dat december biedt, maar het is ook een beetje balen als die broekriem steeds wat losser moet. Met deze tips hoef je niet van 0 naar 100 in januari.

Begin je kerstochtend fris

Stap uit je bed en trek die warme kersttrui aan voor een fikse ochtendwandeling. Of je nu met je kinderen op pad gaat of alleen de deur uit glipt, even je hoofd leegmaken in de frisse lucht zal je energie geven. En wees eerlijk, wat is er beter dan daarna binnen te komen en te genieten van warme chocolademelk bij de open haard?

Fit blijven met Cabau

Als een ochtendwandeling niet in je schema past, geen zorgen! Met de Cabau App kun je thuis een korte, krachtige 10-minuten workout doen om je dag fris te beginnen of juist tot rust te komen. Geen excuses meer om niet in beweging te blijven, zelfs tijdens de feestdagen!

Slim eten zonder in te leveren op genot

Ga je ’s avonds uitgebreid dineren bij de familie? Begin je dag met een Cabau High Protein Meal als maaltijdvervanger voor de lunch of ontbijt. Op die manier blijf je op het goede spoor.

Slimme portiecontrole

Geniet van alle heerlijke gerechten op tafel, maar houd rekening met je porties. Een kleinere portie betekent niet minder plezier. Dit geldt natuurlijk ook voor de wijn. Het drinken van halve glazen scheelt je een kater de volgende ochtend.

Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Te midden van alle festiviteiten mag je water niet vergeten. Met de Cabau drinkfles weet je zeker dat je voldoende water binnenkrijgt, en je zult er ook nog eens stijlvol uitzien terwijl je dat doet! Dus vul die fles en steel de show.

Ga voor gezonde hapjes

Neem een schaal met gezonde snacks mee naar feestjes, zodat het makkelijker is om tussen alle verleidingen door ook wat gezonde alternatieven te pakken.

Prioriteit nummer één

Onthoud dat het belangrijkste is om te genieten van de feestdagen en tijd door te brengen met dierbaren. Een beetje zondigen hoort erbij, dus wees niet te streng voor jezelf!

Extra tip: de producten van Cabau kunnen je helpen bij het vinden van je balans. Shop ze nu tijdelijk met 15% korting met de code CKM15.