In samenwerking met Kek Mama

Druk, drukker, drukst: deze tips helpen je om je tóch wat fitter te voelen

04.04.2023 15:39
Beeld: Unsplash

Werk, school, het huishouden, je gezin, een sociaal leven: een mens kan van minder moe worden. Laat stáán als je een drukbezette moeder bent. Logisch dus, dat je op sommige momenten weinig energie hebt. Gelukkig zijn er manieren om je ondanks alles tóch wat fitter te voelen – en da’s wel zo fijn, toch?

Rondje energie

De zomertijd is net ingegaan en daar kun je handig gebruik van maken. Hoe? Ga na het avondeten – als je kinderen op bed liggen – nog even een rondje wandelen. Het kan, want de dagen worden langer en het wordt pas later donker. Hoe fijn is het dan om na een drukke dag je hoofd leeg te maken, de frisse lentelucht op te snuiven en naar fluitende vogels te luisteren? Klinkt misschien wat zweverig allemaal, maar weinig dingen waar je méér zen van wordt dan dat. O, je hoeft natuurlijk geen complete marathon af te leggen – een kwartiertje wandelen doet al wonderen. Wedden dat je weer met een nieuwe lading energie thuiskomt?

Energieboost

Je kunt ervoor kiezen om op de bank te crashen met een berg chocola – en eerlijk is eerlijk, da’s op z’n tijd best lekker – maar aan een voedzame maaltijd heb je véél meer. Niet alleen krijgt je lijf een energieboost, ook voel je je langer verzadigd en ben je minder geneigd om binnen een paar minuten alweer naar die berg chocola te grijpen. Voedzaam en gezond hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn: wat dacht je van een goede eiwitshake of een hartige pannenkoek met zalm en hüttenkäse? Verrukkelijk, vol proteïnen en je maakt ’m nog in een handomdraai ook.

Ingrediënten

  • XXL Nutrition Delicious Pancake Mix, smaak: Original
  • Magere melk of andere melk naar keuze
  • 100 gram gerookte zalmfilet plakken
  • 50 gram hüttenkäse
  • XXL Nutrition Perfect Cooking Spray
  • 5 gram bieslook
  • 10 gram pijnboompitten

Bereiding

  1. Meng voor één pannenkoek 2 maatscheppen (50 gr) Delicious Pancakes met 100 ml magere melk of een andere melksoort naar keuze in een shakebeker.
  2. Spray een koekenpan in met de cooking spray en wacht tot de pan goed warm is.
  3. Schenk het pannenkoekenmengsel in de pan en beweeg de pan heen en weer, zodat het beslag goed verdeeld is.
  4. Is de bovenkant van de pannenkoek droog en de onderkant goudbruin, draai de pannenkoek dan om.
  5. Bak nog 2 minuten aan deze zijde totdat ook deze mooi goudbruin is.
  6. Schep de pannenkoek voorzichtig met een spatel op een bord.
  7. Smeer de pannenkoek in met de hüttenkäse, snipper er wat bieslook overheen en beleg de pannenkoek met de gerookte zalmfilet. Voeg als topping nog wat pijnboompitten toe en klaar ben je.

Klik hier voor meer verrukkelijke proteïnepannenkoekrecepten

Welterusten

Ja, dat klinkt vrij paradoxaal als je kinderen hebt. Toch zijn er wel manieren om meer slaap te krijgen. Allereerst: ga naar bed als je kinderen slapen. Het lijkt misschien saai om tegen zevenen je bed al in te duiken en het hoeft echt niet elke avond, maar één goede nacht slaap doet al wonderen voor je algehele staat van fit zijn. Wat ook helpt: vermijd beeldschermen vlak voor bedtijd. Hoe lekker het ook is om nog even tv te kijken of over je Insta feed te scrollen, het blauwe licht van je scherm kan je slaap aardig verstoren. Doe in plaats daarvan een spelletje, neem een bad, lees een boek of luister (rustige) muziek. En pak die slaap zodra het kan.

Beweeg

De sportschool, je hebt er iets mee of niet. Maar je hoeft niet meteen in de dichtstbijzijnde gym te duiken om tóch aan je beweging te komen. Genoeg oefeningen die je in amper tien minuten tijd kunt doen – probeer ook om te denken: het zijn maar drie of vier liedjes van je favoriete muzieklijst. Inspiratie nodig? Bekijk deze buikspieroefeningen eens.

Minder suikers

Natuurlijk zit er ook suiker in gezonde voeding, zoals fruit. Het wordt echter opletten als je het over toegevoegde suikers hebt, want vaak gaat het om etenswaren met weinig voedingswaarde en veel calorieën. Ze geven je in eerste instantie een energieboost, maar als het glucosegehalte in je bloed weer daalt, krijg je de welbekende inkakker. Kortom: ga voor natuurlijke suikers uit fruit of complexe koolhydraten, zoals aardappelen en rijst. Je energiedip zal je dankbaar zijn.

Meer weten?

Dan moet je bij XXL Nutrition zijn, want dit supplementenmerk deelt allerlei handige blogs op het gebied van voeding en beweging. Niet alleen bedoeld voor fanatieke sporters, ook voor als je zwanger bent, net bevallen of moeder van een druk gezin. Bovendien krijg je uitleg over alle voedingssupplementen en kun je ze ook meteen bestellen – wel zo praktisch.

Dit artikel is een samenwerking met XXL Nutrition.