Voor alle crea-kids: dít zijn de leukste knutselspullen om te shoppen

20.09.2021 10:36
leuke knutselspullen

Houdt jouw kind van knippen, plakken, vouwen, krassen en knoeien? Dan zijn de knutselspullen in huis vast niet aan te slepen. Voor wie op zoek is naar iets anders dan de standaard vouwblaadjes en stickervellen, keerde Kek Mama het web ondersteboven.

Wij gingen op zoek naar de leukste knutselspullen voor je koters, waarmee ze zich op druilerige (vakantie)dagen eindeloos kunnen vermaken.

 

1. Tiger Tribe foil art

Je eigen glimmende en glinsterende posters aan de muur, hoe cool is dat? Met de ‘Foil Art’-pakketten van Tiger Tribe creëer je de mooiste folie-kunstwerken die dé blikvanger van de kamer zullen zijn. In deze ‘Rainforest’-set zitten kaarten van een kameleon, toekan, kikker, alligator en een papegaai, die je volledig kunt bewerken met schitterende folies. Haal het papier van de stickerlaag, leg een stuk van je favoriete folie eroverheen, wrijf goed en maak zo de mooiste creaties. Ook met andere thema’s verkrijgbaar, zoals zeemeerminnen en feeën.

– Vanaf 5 jaar
– 5 verschillende sjablonen, 6 folierollen, 2 stencilvellen
– Fijn voor papa en mama: deze knutselactiviteit geeft nauwelijks troep of viezigheid

O, deze té leuke set gaat meteen in mijn shoppingmandje

 

2. HEMA zandcreaties mageneten

De tekeningen van je kind of to do-lijstjes voortaan met zelfgemaakte magneten op de koelkast plakken? HEMA maakt het mogelijk met een té leuke nieuwe knutselset. En het zijn niet zomaar magneten, maar stralende ‘zandcreaties’. Met maar liefst 6 kleuren zand kan je kind 10 verschillende magneten maken. Haal de papieren stukjes van de magneten, strooi zand over de klevende gedeeltes en klaar ben je. Hóe leuk?

– Vanaf 4 jaar
– 10 magneten (+/- 7cm)
– Met handig plastic hulpgereedschap

Met zand kliederen vindt mijn kind geweldig, dit ga ik shoppen

 

Lees ook
7x tips om te knutselen met peuters

 

3. Junior borduurset

Borduren is hipper dan ooit en in menig huis pronken de ronde bordurringen met stijlvolle creaties aan de muur. Met deze speciale Pandura-borduurkit voor de kleinere handwerkfans kan ook jouw kind met naald en draad aan de slag. In het pakket zit 1 houten borduurring, een stuk borduurstof, 8 kleuren naaigaren, 2 borduurnaalden en 5 verschillende motieven om uit te kiezen (naast een eenhoorn ook ballonnen, een regenboog, een ijsje, een smiley en een panda).

– Vanaf 6 jaar
– Borduurring: Ø 18cm
– Borduren is goed voor het geduld van je kind en de fijne motoriek

Yes, deze hippe activiteit zie ik mijn kind al helemaal doen

 

4. Uitgebreide knutselset

Je kind iets meer z’n eigen fantasie laten gebruiken? Dan zit je goed met een grote ton met… tja, van alles en nog wat. Met deze vrolijke en uitgebreide knutselset (187 items!) van Pipoos zal je kind zich niet snel vervelen. Maak de leukste dingen met 48 gekleurde chenilledraden, 24 glitter chenilledraden, 50 pompons, 3 tubes met glitter, 2 zakjes paillettenmix, een zakje wiebelogen en 20 figuren van hobbyrubber. Bewaar lege potjes, wc-rollen en doosjes en laat het knutselfeest beginnen!

– Vanaf 3 jaar
– 187 onderdelen
– Stimuleert de eigen fantasie

O, zo’n heerlijke bak met frutsels komt helemaal van pas bij ons thuis

 

5. Avenir maak je eigen ‘light box’

Nog zoiets tofs: je eigen nachtlamp knutselen. Of nou ja, ‘een’ lamp in ieder geval. Met de Avenir ‘Create your own light box’-set fabriceer je zelf de meest sprookjesachtige lichtdoos. Kies uit acht verschillende scènes (zwanen, uilen, vogels, vlinders, een hert, kwallen, vuurvliegjes of een blanco voor je eigen ideeën) die je zelf kunt bewerken met de meegeleverde kraspennen.

– Vanaf 6 jaar
– Light box (de doos): 24x28x4cm (LxBxD)
– Werkt op 2 AA-batterijen

Wauw, dit is een fantastisch item om mee aan de slag te gaan

 

Knutselmateriaal in de natuur scoren? Dít kun je allemaal knutselen met bladeren.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!