Dít kun je allemaal knutselen met bladeren

07.11.2020 09:02
dit kun je knutselen met bladeren Beeld: Shutterstock

Boswandeling maken? Speur dan niet alleen naar paddenstoelen, maar neem ook meteen wat herfstbladeren mee. Daar maak je namelijk déze fraaie knutsels mee – leuk voor op de herfsttafel.

Dieren 

Van een egel tot een vos: met grote herfstbladeren, bijvoorbeeld die van de kastanjeboom, maak je in een handomdraai de leukste dieren. 

Speciale kinderlijm koop je hier.

 

Herfstslinger

Pimp je rode en gele bladeren met wat glitter et voilà: je hebt een hele leuke slinger om in de woonkamer of aan je herfsttafel op te hangen. Zodra het bijna kerst is, hang je ‘m gewoon in de boom. 

 

Glittermobiel


Grote kans dat jij geen glitters meer kan zien, maar voor je kind kan het waarschijnlijk niet shiny genoeg. Maak daarom samen deze glittermobiel en er hangt straks een meesterstuk boven z'n bed. 
 
Gouden, oranje en roze glitters koop je hier.

Lampje

Glazen potjes doen het bij knutselen altijd goed – ook in de herfst. Je plakt de gekleurde bladeren aan de buitenkant van een potje, zet er een waxinelichtje in en je hebt een sfeervol lampje voor de donkere winteravonden. 

Geen glazen potjes in huis? Hier bestel je ze.

 

Lees ook:
Dieren knutselen: 7x leuke ideeën >

Schaal

Een schaal van herfstbladeren: klinkt ingewikkeld, maar ook die kun je vrij gemakkelijk knutselen. Check in het filmpje hoe je de bladeren met hulp van een ballon aan elkaar plakt en zo een klein schaaltje maakt, bijvoorbeeld om je sleutels in te bewaren.

 

Kapsel

Een leuk knutselwerkje als je kleine kinderen hebt: laat ze zichzelf tekenen en van de herfstbladeren een kapsel maken: een bezoekje aan de kapper was nog nooit zó goedkoop.

Zelf herfstbladeren maken

Was je kind in het bos nou te druk met kabouters spotten, dan kun je met behulp van dít filmpje zelf bladeren maken voor op je herfsttafel: heel simpel, maar het resultaat is minstens zo leuk.

Gekleurd papier koop je hier.

 

 

Nog meer knutselinspiratie?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >