Geen inspiratie op een regenachtige dag? Vermaak je peuter aan de keukentafel met verfkwasten, lijmstiften en kinderscharen. En dan komen deze tips daar goed bij van pas.
Lees verder onder de advertentie
Geen knutselinspiratie? Pinterest is het antwoord. Zoek op ‘knutselen met peuters’ en je kunt de complete basisschooltijd van je kind vullen met deze werkjes.
Al doet een schort wonderen, trek je kind niet z’n nieuwe zondagse kloffie aan. Knutselen betekent knoeien. Verfkwasten in oren, lijm in haren, plakkerig crêpepapier over je tafel – dat werk. Probeer in te calculeren dat je kind nu eenmaal vies wordt en dat het huis na afloop een schoonmaakbeurt nodig heeft. Let. It. Go.
En maak van het schoonmaken achteraf gewoon een spelletje met je kind.
Papier, verf, lijm, potloden: allemaal geschikt om mee te knutselen, ook voor een peuter. Maar kleur ook eens buiten de lijntjes en denk bijvoorbeeld aan scheerschuim, wc-rollen, rietjes, (ongekookte) pasta, zelfgemaakte badverf (yoghurt + voedselkleurstof – dus ook geschikt voor kinderen die alles in hun mond stoppen) of eetbare klei.
Goed, daar zit je dan, met twintig knutsels van je kind die je ‘echt-niet-weg-mag-gooien-mam!’ Oplossing? De app Keepy. Hier bewaar je per kind digitaal je knutselwerkjes en tekeningen. Je kunt ze delen met familie en vrienden, die op hun beurt weer kunnen reageren. Leuk voor je kind en jij levert niet in op je (toch al minimale) opbergruimte.
Of gebruik ze gewoon als een cadeau voor de eerstvolgende verjaardag van opa, oma, tante of buurvrouw. Hoef jij niet op stel en sprong nog naar de winkel. En weten zij veel dat het ‘een van de zoveelste knutselwerkjes’ is.
Een schaap hoeft niet wit te zijn, konijnen zijn ook met korte oren hartstikke leuk en waarom moet een appel rood als roze net zo goed kan? Laat je creativiteit de vrije loop en hou niet vast aan standaard. Daar krijg je de leukste knutsels van.
Over knutselen gesproken: wist je dat je nu je eigen Blue Band-kuip kan ontwerpen? Wie weet maakt jouw kind de kleurplaat met het winnende design en ligt zijn of haar ontwerp binnen enkele maanden in elke supermarkt. En zo niet, dan is het sowieso leuk om je eigen boterkuip te hebben, toch? Zó doe je mee:
Upload je foto van de gehele kleurplaat op de actiepagina, en maak kans om te winnen!
Goed om te weten: de zijdes van de kleuplaat kun je uitknippen en op je eigen kuip plakken. Belangrijk: doe dit pas na het uploaden van de kleurplaat, om kans te maken om te winnen. De actie loopt t/m 31 mei. In juni zullen wij de winnaar bekend maken. Bekijk hier de actievoorwaarden van de ontwerpwedstrijd.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).