In samenwerking met Kek Mama

Shocking: 38 procent van de vrouwen masturbeert (vrijwel) nooit

12.05.2023 08:44

Niets is fijner dan een stevig potje soloseks op z’n tijd. Toch blijkt uit de Nationale Sex-enquête van EasyToys dat maar liefst 38 procent van de vrouwen vrijwel nooit masturbeert. Hoog tijd voor verandering.

Daarom doopt de speeltjesproducent mei om tot Masturbatiemaand: dé maand waarin de seksspeeltjes je om de oren vliegen.

Me-time

Je Satisfyer wegmoffelen in het donkerste hoekje van je kledingkast? Zonde. Soloseks is immers hartstikke easy en bovendien: hoe relaxt is het om tussen alle poepluiers en peuterperikelen door éven een moment voor jezelf te creëren om (alleen of met je partner) te experimenteren tussen de lakens? Eerlijk is eerlijk, daar kan geen fles wijn, warm bad of reep chocolade tegenop.

Stress kwijtraken

Een groot deel van de respondenten van de Nationale Sex-enquête is het hiermee eens. Zo masturbeert 57 procent voor seksuele bevrediging, maar ook om zichzelf beter te voelen (29 procent) en om stress kwijt te raken (27 procent). Daarbij vindt 23 procent het ook wel lekker, even een momentje voor jezelf.

Veilig masturberen

Meer dan de helft gebruikt haar handen om te masturberen. 33 procent kijkt tegelijk naar porno en 40 procent gebruikt liever de fantasie. 27 procent van de deelnemers pakt er een seksspeeltje bij om zichzelf te verwennen, 10 procent een alledaags object. Dat laatste is overigens niet zonder risico’s, want masturberen met een huis-tuin-keukenartikel dat géén sekstoy is, kan gevaarlijk zijn. 

Taboe

Ondanks het genot van masturbatie, vindt 17 procent van de deelnemers dat er nog een taboe op heerst. En dat is jammer, want als je over één ding niet geheimzinnig hoeft te doen, is het zelfbevrediging. Vibo’s shoppen moet volgens EasyToys net zo vanzelfsprekend worden als je dagelijkse boodschappen doen: Easy Does It.

Te mooi om te verstoppen

Dankzij de kortingen en het gigantische assortiment (én de klapper op 26 mei, Pink Friday) zijn ze hierin al goed op weg, want als je niet uitkijkt gooi je je boodschappenmandje in één klap helemaal vol met speeltjes. Die, als je het ons vraagt,  trouwens veel te mooi zijn om te verstoppen in je kledingkast…

Zelf ontdekken, experimenteren en genieten? Lees dan deze tips:

  1. Als je weinig ervaring hebt met seksspeeltjes, begin dan met een speeltje van siliconen materiaal, de Lily, bijvoorbeeld. Siliconen voelt zacht aan op de huid, is flexibel en daarnaast ook makkelijk schoon te houden.
  2. De meeste vibrators zijn gericht op het stimuleren van de vagina en dan met name de clitoris. Deze speeltjes worden ook wel clitorisvibrators genoemd, maar een minivibrator of een luchtdrukvibrator is hier bijvoorbeeld ook geschikt voor.
  3. De Tarzan-vibrator, die zowel de clitoris als de G-spot tegelijk kan stimuleren, is bedoeld om in te brengen. Maar natuurlijk kan je ook een good old fashioned dildo gebruiken tijdens jouw solo-sessies. Sommige dildo’s lijken op een op een echte penis. Andere, bijvoorbeeld die van glas en metaal, voelen steviger aan en zijn ook gevoelig voor temperatuursverandering. Daarnaast zijn er ook dildo’s met een zuignap als basis. Deze kan je op elk glad en vlak oppervlak bevestigen, waardoor handsfree masturberen een fluitje van een cent wordt.