In samenwerking met Kek Mama

‘Het is geen kwestie van even smeren, en húp erop en erin, het voorspel vind ik nog steeds belangrijk’

24.01.2023 10:46
rollebollen betrapt tijdens seks Beeld: Getty Images

Lisa (31), getrouwd met Kars (39), moeder van Benthe (8) en Lyan (6):

“Glijmiddellen die stimuleren, masseren of verzachten, op waterbasis, met smaakjes of siliconen. De op EasyToys aangeschafte verzameling glijmiddel in mijn nachtkastje is enorm. Maar om pijnvrij te kunnen vrijen, voor mij helaas ook hard nodig. Door medicijngebruik word ik niet meer zo makkelijk opgewonden als vroeger en dus maken mijn man en ik gebruik van ‘geilheid’ uit een potje, zoals we altijd grappend zeggen. Niet alleen maakte het een vrijpartij fijner, het zorgt ook dat standjes als doggy en lotus net even wat soepeler verlopen.

Na de bevalling van de jongste, belandde ik in een postnatale depressie. Zeker een half jaar voelde ik me doodellendig. Met therapie en medicatie ben ik daar gelukkig weer bovenop gekomen. Ik slik nu nog steeds half tabletje; het onderdrukt negatieve gevoelens en ik kan er prima op functioneren. Enig nadeel vind ik de bijwerkingen: ik heb last van een droge mond en kamp met vaginale droogheid. Vooral over die schraalheid heb ik me erg geschaamd. Ik voelde me er te jong voor, associeerde het met vrouwen op leeftijd. Ik vond het ook lastig naar Kars toe, net alsof ik hem niet meer aantrekkelijk vond. In het begin van onze relatie hoefden we maar te tongen of ik was nat. Nu konden we zoenen als een malle, maar er gebeurde helemaal niks down under.

Uiteindelijk vonden we op EasyToys de redding: in de vorm van glijmiddelen. Een klein beetje is al voldoende voor meer pret in bed. Inmiddels hebben we heel veel verschillende soorten en smaken. Die met aardbei is favoriet bij Kars. Chocola een topper voor de momenten waarop we zin hebben elkaar helemaal in en uit te pakken. Maar we hebben ook warme en koude middelden die intieme plekjes prikkelen en stimuleren. Het enige nadeel aan de glijmiddelen vind ik dat ik we het bed sneller moeten verschonen. Maar ook daar biedt EasyToys een oplossing voor: je kunt er speciale laklaken aanschaffen die je over je beddengoed legt en alles beschermt tegen vlekken. Bovendien geeft het zwarte laklaagje geeft nog eens een extra kinky effect.

Maar dat wil niet zeggen dat als wij nu seksen het alleen een kwestie van even smeren, en húp erop en erin is. Naast lichamelijke lust, heb je ook nog geestelijke zin en die is broodnodig. Het voorspel vind ik dus nog steeds belangrijk. Zo’n twee keer per week, na het avondritueel van de kinderen, waarbij we elk een dochter voorlezen en instoppen, trekken Kars en ik ons samen terug in onze slaapkamer. De wekker gaat al om zes uur, dus dan kunnen we erna op tijd slapen. Meestal beginnen we met zoenen en elkaar overal masseren met de Pjur BodyGlide. Binnen de korste keren loopt dat uit op een vrijpartij, omdat alles vanzelf lekker glibberig wordt.”

Wil je meer lezen over Stop Dry January? In januari staat vaginale droogheid centraal bij EasyToys en kun je de lekkerste middelen bestellen. Kijk op easytoys.nl naar alle glijmiddelen en maak er een fijne glibberpartij van in bed.

Ankeiler Facebook: Lezeres Lisa (35) kampt sinds ze antidepressiva gebruikt met vaginale droogheid. Vrijen met haar man Kars (39) was lang pijnlijk en bepaalde standjes als doggy en lotus vrijwel onmogelijk. De oplossing bleek glijmiddelen. Op EasyToys vond ze een hele hoop soorten en smaken die de pret weer hebben teruggebracht in bed!