In samenwerking met Kek Mama

Hoogtepunten, (dirty) talk en meer: zo doen jullie dat!

13.05.2024 14:15
sexy moeder waarom niet Beeld: Getty Images

Bereik jij altijd de top van de berg in de slaapkamer? Goede seks hoeft niet altijd tot een orgasme te leiden. Wist je dat 3% van de vrouwen in Nederland zelfs nooit klaarkomt? In onze mini-enquête in samenwerking met EasyToys en de Nationale Seks enquête 2024 ontdekten wij alles over het hoogtepunt (wel of niet) bereiken en het bespreekbaar maken. Benieuwd naar deze ‘secrets’? Lees verder!

Voor beide partijen staat genieten tijdens de seks altijd voorop, ongeacht of we klaarkomen. Onder onze lezers gaf 50,5% in de mini-enquête aan altijd het hoogtepunt te bereiken, 32,9% meestal, 4,5% zelden en 12,2% nooit. Iets meer dan de helft gaf daarbij aan zelf als eerste te komen. Uit de Nationale Seks enquête bleek dat 35% van de mannen en 24% van de vrouwen klaarkomen van essentieel belang vindt voor een goede vrijpartij. Een ruime meerderheid die dus ook geniet zonder het hoogtepunt!

It’s Playtime

Mannen komen het makkelijkste klaar door orale stimulatie en vrouwen door stimulatie van de clitoris. Maar je hoeft niet alleen in de zevende hemel te komen door de handen of de mond van je partner tijdens de seks! Wist je dat 85% van de vrouwen die een seksspeeltje gebruikt makkelijker klaar kan komen door het gebruik van een toy? Trek die Satisfyer maar uit de kast of gooi hem in je winkelmandje, want een vibrator voor uitwendige stimulatie is favoriet onder de vrouwen.

Mannen doen het lekker op een cockring. Het is geen vervanging voor je partner, maar deze speeltjes kun je als koppel ook toevoegen tijdens de vrijpartij, om die temperatuur in de kamer nog meer te laten stijgen! Wist je dat er ook een cockring met vibrendere functie bestaat? Zo kun je als partner ook nog van deze toy meegenieten. En een speeltje er bij gebruiken is helemaal niet gek: 57% van de ondervraagden uit de Nationale Seks enquête 2024 gebruikt een seksspeeltje. Niets om je voor te schamen dus!

Let’s (dirty) talk

Doe jij aan dirty talk tijdens de seks? Ruim 33% krijgt het hier heet van. Toch heeft de meerderheid (67%) liever dat er lieve woordjes worden gefluisterd tijdens de vrijpartij. Niet alleen tijdens de seks, maar ook erna is het belangrijk om te praten. Wij vroegen jullie of het bereiken van een hoogtepunt een bespreekbaar onderwerp was en met 90,8% was bijna iedereen het eens met het antwoord ‘Ja’! Op de vraag hoe, was het antwoord voornamelijk: ‘praten’; ‘gewoon doen’. Als er niet over gesproken wordt is dat soms uit schaamte of omdat er geen nadruk op ligt: ‘We weten van elkaar dat een hoogtepunt niet altijd noodzakelijk is’. En dat klopt! Genieten van de seks terwijl jij of je partner (of beiden!) niet komen, is hélemaal niet erg.

De meesten zijn dus behoorlijk open naar elkaar en je hoort het: gewoon doen! Door bijvoorbeeld na de seks in bed nog even te kletsen over het bereiken van je hoogtepunt, kun je dit meteen bespreekbaar maken. Door er een open vraag over te stellen wordt het laagdrempeliger. Zo gaf een van jullie aan: ‘we vragen elkaar wat het fijnste is om klaar te kunnen komen.’ En wist je dat 26% van de mannen zelfs na de seks nog even wil kletsen? Dan hebben jullie meteen een goed gespreksonderwerp dus!

Wil jij samen met je partner of misschien wel alleen eens een hoogtepunt bereiken door middel van een toy? Ook dit kun je bespreekbaar maken met je partner. 36% procent van de mensen die nog geen seksspeeltjes gebruikt, wil het proberen.

Je hoeft niet per se voor een vibrator of cockring te gaan: er zijn nog veel meer speeltjes (inclusief speciale toys voor koppels) te ontdekken op EasyToys.nl die jouw (en je partners) seksleven misschien wel naar een hoger level tillen. Easy Does It!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met EasyToys.