Is jouw kind een moeilijke eter? Dan heeft deze moeder een boodschap voor je

21.01.2021 16:00
tip kind makkelijker groente eten

De zoon van Katie Bingham-Smith is al van jongs af aan een lastige eter. ‘Komt wel goed als hij ouder is’, hoorde ze altijd. Dus niet, want zelfs veertien jaar later eet hij het liefst elke dag grilled cheese.

Maar of ze dat erg vindt? Nee hoor. 

 

Weerstand

Jarenlang maakte Katie zich zorgen als haar zoon wéér geen groente at. Krijgt hij wel genoeg vitaminen binnen? Groeit hij wel goed? En krijgt hij zo wel een sterke weerstand? ‘Ik heb van alles met ‘m geprobeerd. Ik liet hem aan tafel zitten tot hij zijn bord leeg at, maar hij bleef zo lang zitten dat hij in slaap viel. Ik smeekte, werd boos, en ging voor de ‘zachte’ aanpak, maar niets werkte.’ Katie weet daarom nu één ding zeker: lastige eters maken geen heisa aan tafel omdat ze vervelend willen doen, ze lusten het vaak écht niet. Dus je kind tot het avondeten uit laten hongeren of ‘m voor de honderdste keer bonen laten proeven? Bespaar je de moeite. 

 

Lees ook
Elines kinderen eten slecht groenten (maar dít is de oplossing) >

 

Relatie verbeterd

‘Nu, veertien jaar later, heb ik geaccepteerd dat mijn zoon een kieskeurige eter is – hij eet zelfs geen pizza als er saus op zit, want dat is ‘niet zijn ding’. Maar weet je, ik laat het los. Sommige ouders zullen nu misschien denken dat het slecht is dat ik mijn zoon laat eten wat hij wil, maar het heeft onze relatie alleen maar verbeterd. Hij is oud genoeg om zichzelf te voeden en ik ga geen voedsel door zijn keel duwen of hem straffen als hij iets niet eet. Wie weet merkt hij zodra hij ouder wordt wél dat gezond eten goed is voor je lichaam, maar ik ga hem niet dwingen. En dat werkt voor ons fantastisch.’

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >