‘Mama, oma zegt dat Sinterklaas niet bestaat’

30.11.2022 15:11
waarheid Sinterklaas Beeld: Shutterstock
De waarheid over Sinterklaas: hij komt bij ieder kind anders binnen. De een vogelt het zelf uit, de ander blijft zelfs na de onthulling stug geloven. En valt het kwartje niet vanzelf, dan helpt oma wel een handje.
Amber (38): “Mijn kinderen waren vijf en zeven toen mijn schoonmoeder eind november een avondje kwam oppassen. De volgende ochtend stond mijn oudste zoon aan ons bed. ‘Oma zegt dat
Sinterklaas niet bestaat. Klopt dat?’

Lees ook – Liegen over Sinterklaas, hoe erg is dat? >

Hartstikke nep

Vanbinnen werd ik woedend. Ik weet niet meer wat ik ervan heb gemaakt tegenover mijn zoon, maar hij liet het zitten. Daarna nam ik mijn schoonmoeder apart. Trillend; zó boos was ik. ‘Vond je dat nou nodig?’ zei ik tegen haar. Ik zag dat ze schrok, ze werd vuurrood en zei iets van: ‘Ik dacht dat ze het al wisten.’ Ik ben heel kwaad geworden.

“Toen onze zoon twee jaar oud was, hoorde ik zijn oma tegen hem praten over hulpsinterklazen”

Ze heeft nooit haar excuses aangeboden en het heeft nog lang tussen ons in gestaan. Waarom doe je zoiets? Toen onze zoon twee jaar oud was, hoorde ik haar tegen hem praten over hulpsinterklazen. Toen siste ik haar al toe dat ze haar mond moest houden. Het lijkt haast alsof ze het haar kleinkinderen niet gunt.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.