‘Mama, oma zegt dat Sinterklaas niet bestaat’

29.11.2023 12:59
waarheid Sinterklaas Beeld: Shutterstock

De waarheid over Sinterklaas: hij komt bij ieder kind anders binnen. De een vogelt het zelf uit, de ander blijft zelfs na de onthulling stug geloven. En valt het kwartje niet vanzelf, dan helpt oma wel een handje.

Amber (38): “Mijn kinderen waren vijf en zeven toen mijn schoonmoeder eind november een avondje kwam oppassen. De volgende ochtend stond mijn oudste zoon aan ons bed. ‘Oma zegt dat Sinterklaas niet bestaat. Klopt dat?’

Lees ook – Liegen over Sinterklaas, hoe erg is dat? >

Hartstikke nep

Vanbinnen werd ik woedend. Ik weet niet meer wat ik ervan heb gemaakt tegenover mijn zoon, maar hij liet het zitten. Daarna nam ik mijn schoonmoeder apart. Trillend; zó boos was ik. ‘Vond je dat nou nodig?’ zei ik tegen haar. Ik zag dat ze schrok, ze werd vuurrood en zei iets van: ‘Ik dacht dat ze het al wisten.’ Ik ben heel kwaad geworden.

“Toen onze zoon twee jaar oud was, hoorde ik zijn oma tegen hem praten over hulpsinterklazen”

Ze heeft nooit haar excuses aangeboden en het heeft nog lang tussen ons in gestaan. Waarom doe je zoiets? Toen onze zoon twee jaar oud was, hoorde ik haar tegen hem praten over hulpsinterklazen. Toen siste ik haar al toe dat ze haar mond moest houden. Het lijkt haast alsof ze het haar kleinkinderen niet gunt.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.