Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (8), Isé (5) en Amélie (1).
Lees verder onder de advertentie
“Wat heb jij in vrédesnaam besteld?” roept mijn wederhelft als hij het gigantische gevaarte met rugblessurerisico van de postbode heeft aangenomen en de gang in heeft gezeuld. “Dat ding is toch niet te tillen!”
Ik voel de vloer van de gang dreunen als de doos de grond raakt. “Een loopband!” antwoord ik enthousiast. “En hij is ook nog eens opklapbaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat ie in de weg staat”, zeg ik er vlug achteraan.
Sportief hoogtepunt
Het zit dus zo. Sinds een tijdje sport ik twee keer per week. Voor iemand bij wie tot voor kort een dagelijks tippeltje naar de supermarkt en een verdwaald lesje zumba tot haar sportieve hoogtepunten behoorden een hele prestatie, al zeg ik het zelf.
“Voor mij geen zumbaklasje meer waarbij ik steevast drie pasjes achterloop”
Ik besloot het deze keer anders aan te pakken. Voor mij geen zumbaklasje meer waarbij ik steevast drie pasjes achterloop. Ook geen sportschoolbezoekjes meer waarbij ik maar lukraak aan een paar gewichten sta te sjorren. Ik wilde wel sporten, maar dan bij voorkeur een-op-een. En dus regelde ik, noem het luxe, een personal trainer. Het was mijn laatste hoop op een fit lijf en een stok achter de deur.
Behalve de opzwepende aanmoedigingen (“Jaaaaa Sanne, geef alles wat je hebt, je kunt het!!”), doet hij ook het denkwerk voor me. Geen gehannes en gedoe met al die instellingen op zo’n apparaat. Ik loop nu lekker hersenloos achter ‘mijn Stijn’ aan die precies bijhoudt op welke stand mijn stoeltje staat, welke gewichten eraan moeten hangen en hoe vaak ik met die gewichten op en neer, heen en weer moet.
Lees verder onder de advertentie
Maar ‘mijn Stijn’ is ook streng, dat moet gezegd. Ik kwam daar binnen met een doel (fitter, strakker, sterker, dat riedeltje) maar was even voorbijgegaan aan het feit dat dat ook training vergt búiten de muren van de sportruimte. Dat betekent dat ik thuis niet op mijn gat kan gaan zitten.
En dus sta ik nu een paar keer per week driftig te stappen op de loopband. Als de kinderen in bed liggen. En dat vind ik toch een partijtje lekker. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht. Enige nadeel: hij is dan wel opklapbaar, maar werkelijk niet te tillen, laat staan te verplaatsen.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).