‘Het was mijn laatste hoop op een fit lijf’

17.10.2023 05:27
Sanne Akkerman

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (8), Isé (5) en Amélie (1).

“Wat heb jij in vrédesnaam besteld?” roept mijn wederhelft als hij het gigantische gevaarte met rugblessurerisico van de postbode heeft aangenomen en de gang in heeft gezeuld. “Dat ding is toch niet te tillen!”

Ik voel de vloer van de gang dreunen als de doos de grond raakt. “Een loopband!” antwoord ik enthousiast. “En hij is ook nog eens opklapbaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat ie in de weg staat”, zeg ik er vlug achteraan.

Sportief hoogtepunt

Het zit dus zo. Sinds een tijdje sport ik twee keer per week. Voor iemand bij wie tot voor kort een dagelijks tippeltje naar de supermarkt en een verdwaald lesje zumba tot haar sportieve hoogtepunten behoorden een hele prestatie, al zeg ik het zelf.

“Voor mij geen zumbaklasje meer waarbij ik steevast drie pasjes achterloop”

Ik besloot het deze keer anders aan te pakken. Voor mij geen zumbaklasje meer waarbij ik steevast drie pasjes achterloop. Ook geen sportschoolbezoekjes meer waarbij ik maar lukraak aan een paar gewichten sta te sjorren. Ik wilde wel sporten, maar dan bij voorkeur een-op-een. En dus regelde ik, noem het luxe, een personal trainer. Het was mijn laatste hoop op een fit lijf en een stok achter de deur.

Lees ook – ‘Tijdens trainingen ben ik niet hun moeder maar boosabum’ >

Personal trainer

Behalve de opzwepende aanmoedigingen (“Jaaaaa Sanne, geef alles wat je hebt, je kunt het!!”), doet hij ook het denkwerk voor me. Geen gehannes en gedoe met al die instellingen op zo’n apparaat. Ik loop nu lekker hersenloos achter ‘mijn Stijn’ aan die precies bijhoudt op welke stand mijn stoeltje staat, welke gewichten eraan moeten hangen en hoe vaak ik met die gewichten op en neer, heen en weer moet.

Maar ‘mijn Stijn’ is ook streng, dat moet gezegd. Ik kwam daar binnen met een doel (fitter, strakker, sterker, dat riedeltje) maar was even voorbijgegaan aan het feit dat dat ook training vergt búiten de muren van de sportruimte. Dat betekent dat ik thuis niet op mijn gat kan gaan zitten.

En dus sta ik nu een paar keer per week driftig te stappen op de loopband. Als de kinderen in bed liggen. En dat vind ik toch een partijtje lekker. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht. Enige nadeel: hij is dan wel opklapbaar, maar werkelijk niet te tillen, laat staan te verplaatsen.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.