Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (12) en Phaedra (9). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.
Lees verder onder de advertentie
‘Is het oké om één kind uit de klas naar huis te sturen omdat zij luizen heeft?
Nee natuurlijk niet!!!
We leven toch niet meer in de middeleeuwen waarbij je met pek en veren aan een schandpaal wordt genageld? Ik dacht dat deze lijfstraffen afgeschaft waren. Naar huis gestuurd worden omdat je luizen hebt, schaar ik toch zeer zeker onder deze categorie.
Lees verder onder de advertentie
Gigantische misser
Als een melaatse werd het vriendinnetje van mijn dochter door de meerderheid van haar klasgenootjes behandeld. ‘Niemand wilde meer bij haar in de buurt komen mam! Ik vond het echt zo zielig!’ Ik vind dit dus pedagogisch een gigantische misser van de school. Sterker nog, met deze actie kun je een kind van negen behoorlijk traumatiseren.
“Sterker nog, met deze actie kun je een kind van negen behoorlijk traumatiseren”
Lees verder onder de advertentie
De repliek vanuit school zal zijn dat de ouders van tevoren zijn gewaarschuwd. Ja, dat mag dan wel zo zijn, maar dan nóg ga je niet één kind uit een klas met 27 medeplichtigen naar huis sturen. Dat doe je gewoon niet. Schande. De wederkeer van het zogenaamde offerlam.
En wat bereik je hiermee? In ieder geval dus een kind met een trauma. Maar denk je nu echt dat je als klas dan luisvrij bent? Natuurlijk niet. Wat dacht je van alle broertjes en zusjes met dezelfde symptomen, maar met misschien een net iets mindere fanatieke klassenouder of luizenpluizer? En weet je hoeveel momfriends ik zichzelf vaak een heel klein ‘luizen-krabbeltje’ zie geven? Een groot deel van de ouders heeft ze ook! Ik heb ze ook gehad.
Lees verder onder de advertentie
Nationale luizendag
De enige manier om dit ‘probleem’ (ja, ik zet dit heel bewust tussen haakjes) op te lossen is om een nationale luizendag in het leven te roepen. Nu heeft de politiek met een vreselijke oorlog, stikstofproblemen en stijgende energieprijzen wel iets anders op de agenda staan, dus stel ik voor dat we het per school aanpakken. Hup, alle kinderen, inclusief vaders, moeders, broertjes, zussen, hamsters etc. worden behandeld…
Wil je de columns van Patricia liever luisteren? Dat kan hieronder, op Spotify.Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.