Je kind gaat weer naar school, en komt al krabbend thuis met jeuk. Bah: luizen. Dat wordt voor jou weer dagelijks de haren van je kind checken, wassen en kammen. En dat kost veel tijd, dus hier wat tips om snel korte metten te maken met die irritante hoofdluis.
Lees verder onder de advertentie
Kammen als een pro, doe je zo
Kammen klinkt logisch, maar goed kammen is zo makkelijk nog niet. Kam twee weken lang iedere dag het haar van je kind, kost wat tijd maar dan heb je wel het beste resultaat. Zo doe je dat:
Gebruik een speciale luizenkam (verkrijgbaar bij de apotheek of drogist).
Maak het haar nat voordat je het kamt zodat het overzichtelijk is. Last van klitten? Gebruik dan wat crèmespoeling.
Kam helemaal vanaf de hoofdhuid tot de punten en zorg dat je elke pluk hebt gehad. Anders is de kans groot dat er neten blijven zitten en dan begint de ellende weer opnieuw.
En niet geheel onbelangrijk: maak de kam schoon na gebruik. Doe dit met zeep en heet water of 70% alcohol.
Koop een anti-luis shampoo of lotion bij de drogist of apotheek. Deze shampoos bevatten dimeticon. Dit ingrediënt helpt bij het bestrijden van de luizen en neten. Naast het gebruik van deze shampoos of lotions, is het ook belangrijk om te blijven kammen.
Lees verder onder de advertentie
Alles wassen hoeft niet
Bespaar jezelf de tijd en moeite en was niet alle beddengoed, knuffels en kleding van je kind. Luizen kunnen niet lang overleven als ze niet op de hoofdhuid zitten. Vandaar dat ook luizencapes of luizenzakken vaak een onnodige investering zijn.
Het beste is en blijft dus gewoon dagelijks kammen en anti-luis shampoo aanschaffen, zodat de beestjes geen kans van overleven hebben. Krijg jij ook weer je rust terug en loop je niet de hele dag met het idee rond dat je hoofdhuid kriebelt.
Lees verder onder de advertentie
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.