Lust jouw kind alleen maar pizza en pasta en krijg je er met moeite wat gezonds doorheen? Dan zijn deze vier tips van CookLoveShare zeker het proberen waard.
Lees verder onder de advertentie
1. Eén tegelijk
Laat je kind één ding tegelijk proeven. Zo hoeft-ie niet aan zes nieuwe smaken te wennen en weet je meteen of een nieuw gerecht in goede aarde valt. Ook een goeie: spreek af dat je kind drie keer iets probeert voordat-ie beslist of het écht lekker is of niet.
Lees verder onder de advertentie
2. Doe het samen
Harstikke handig, samen koken. Kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen met snijden/schillen/kneden en het is nog gezellig ook. En wist je dat koken ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van je kind? Er komt immers een hoop rekenen, lezen en plannen bij kijken.
Lees verder onder de advertentie
3. Maak koken leuk
Of het nou de laatste K3-hit is, een rustig jazzmuziekje of een plaat van Justin Bieber: muziek maakt alles leuker. Of maak iets geks, zoals deze appelfrietjes met yoghurtmayonaise en aardbeienketchup. Keukenpret gegarandeerd.
Lees verder onder de advertentie
4. Laat je kind kiezen
Brainstorm samen over wat er op het weekmenu moet komen te staan. Zorg voor ideeën en laat je kind vervolgens meebeslissen, kiezen tussen verschillende recepten en het boodschappenlijstje maken. Je kind voelt zich betrokken en jij zorgt ervoor dat er wat gezonds op z’n bord terechtkomt.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.