Zin in het voorjaar: deze uitjes met bloemen zijn fantastisch

17.02.2020 09:41
bloemen uitjes Beeld: Shutterstock

Alsjeblieft: de leukste uitjes met bloemen op een rij. Omdat het bijna voorjaar is.

Bloemencorso

Hét bloemenevenement van dit voorjaar. Door de Bollenstreek rijden op 25 april maar liefst vijftig wagens die versierd zijn met de mooiste bloemen.

Voor kinderen is er op 18 april een speciaal Kindercorso in het centrum van Lisse. Je kind kan dan op een versierde fiets, step of skelter meedoen aan de stoet en krijgt na afloop een leuke verrassing. Geef je kind van tevoren wel op bij de VVV

Wanneer: 18 & 25 april, Bollenstreek
 

De Orchideeënhoeve

Niet alleen orchideeën, maar ook fuchsia’s, begonia’s en allerlei andere tropische bloemen en planten zijn te bewonderen in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Bovendien is er een mini-dierentuin, met vlinders, apen en andere dieren. Heeft je kind alles bewonderd, dan kan hij zich uitleven in de overdekte speeltuin.

Pluktuinen

Bloemen plukken en er dan je eigen bos van maken (leuk als cadeautje voor opa of oma), maar ook spelen in de speeltuin? Dat kan bij één van de pluktuinen die ons land rijk is. Deze lijst hebben we voor je gemaakt met de leukste pluktuinen.
 

Lees ook:
Gek op bloemen? Dan moeten deze landen op je bucketlist >

 

Bloemschikken

Klinkt misschien suf, is het niet. Voor kinderen zijn er namelijk allerlei leuke workshops waarbij ze zich mogen uitleven met bloemen in de mooiste kleuren. Wat gemaakt is, mag daarna natuurlijk ook mee naar huis. Een workshop bloemschikken voor kinderen wordt bijvoorbeeld georganiseerd bij Florina in Baarn, tegenover landgoed Soestdijk.

 

Flower Festival

Eind juni staat Aalsmeer in het teken van het Flower Festival. Je ziet er de mooiste bloemstukken, er is live muziek en voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een enorme bloemenkleurplaat. Thema dit jaar: Flowers & Fashion.

Wanneer: 19 t/m 24 juni, Aalsmeer

 

Bloemenveiling

Zeg je Aalsmeer, dan zeg je natuurlijk de bloemenveiling: de grootste handelsplaats voor bloemen ter wereld. Iedere dag worden er tientallen miljoenen bloemen en planten geveild. Breng een bezoek aan de veiling en zie hoe de handelaren kopen bij de klok. Verder kun je op eigen houtje een speciale route afleggen waarbij je allerlei leuke informatie krijgt.

 

Nog meer uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >