Waarom Oxford geweldig is met kinderen

04.04.2018 07:36
tips-oxford-met-kinderen

Terwijl het gros van de mensen kiest voor een stedentrip naar Londen, kun je ook prima gaan voor een retourtje Oxford. Net zo leuk met kinderen.

Bekijk dit lijstje tips en bezienswaardigheden (met dank aan Skyscanner) maar.

 

Harry Potter

Het decor van Oxford was een belangrijke inspiratiebron voor de Harry Potter-films: er zijn verschillende gebouwen één op één nagemaakt, dus voor de echte fans is een wandeling door de stad een feest der herkenning. Ook leuk voor je kind: een speciale Harry Potter-wandeltour waarbij je onder begeleiding van een gids langs de bekendste locaties wordt geloodst.

 

Fietsroutes

Het is misschien even wennen om aan de andere kant van de weg te fietsen, maar na wat oefenen heeft je kind het vast zo onder de knie. En gelukkig staat overal duidelijk aangegeven waar je moet fietsen. Wil je alle bezienswaardigheden zien? Dan kun je kiezen voor een tour door de stad. Pak je het liever wat rustiger aan (misschien fijner met jonge kinderen), dan zijn er ook mooie routes langs de countryside van Oxford aangelegd.

 

Lees ook
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >

 

Oxford Castle

In het westen van Oxford ligt Oxford Castle: een groot, middeleeuws kasteel waar je echt niet omheen kunt. Vroeger diende het als militaire vesting tijdens verschillende oorlogen, maar tegenwoordig kun je erin slapen, is er een restaurant en zelfs een escaperoom.

 

Botanische tuin van Oxford

Deze botanische tuin is de oudste tuin van heel Engeland en een leuke plek om even binnen te kijken. Je kunt er heerlijk wandelen en er worden regelmatig culturele evenementen gehouden. Zelfs als het regent kun je er terecht, want in de grote overdekte kassen waan je je even in de tropen.

 

Dierenpark

Is jouw kind meer van de dieren? Dan is Cotswold Wildlife Park leuk om te zien: een prachtig aangelegde dierentuin met (naast de bekende jongens als de zebra, giraffe, neushoorn en krokodil) dieren die je niet zo een, twee, drie ergens anders tegenkomt. De pallaskat, rode panda of eekhoorn in verschillende kleuren, bijvoorbeeld.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >