Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland

24.10.2017 08:30
winkelsteden over de grens België Duitsland

Je hoeft echt geen uren met een jengelend kind in de auto te zitten om goed te kunnen winkelen in een buitenlandse stad: Skyscanner maakte een lijstje met de beste winkelsteden op niet meer dan een uurtje rijden van de Nederlandse grens.

Van de leukste shopsteden tot antiekmarkten en grote winkelcentra.
 

Oberhausen

Op een regenachtige dag is het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen ideaal, want het biedt onderdak aan meer dan 220 winkels: van betaalbare modemerken tot een Apple Store en speelgoedwinkels. Je kunt er makkelijk een dagje uit van maken, want het winkelcentrum is tot 20:00 uur open (vrijdag’s tot 21:00 uur).

Zo kom je er: CentrO in Oberhausen ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Utrecht. Kom je met de trein, dan kun je de ICE nemen naar Oberhausen en het laatste stukje met de bus doen.

 

Keulen

Een veelzijdige winkelbestemming met lange winkelstraten en overdekte warenhuizen. Neem tijdens je bezoek in ieder geval de tijd om de Hohe Straße en de Schildergasse af te lopen. Hier vind je de bekende merken als Zara, H&M en zelfs een HEMA, maar ook genoeg winkelketens die we niet in Nederland hebben. Zo kun je uren doorbrengen in het grote warenhuis Galeria Kaufhof, waar onder andere kleding, speelgoed, cosmetica en boeken te koop zijn. 

Zo kom je er: Keulen is het makkelijkst te bereiken vanuit Gelderland en Limburg, en ligt op een uurtje rijden van Venlo, Roermond en Heerlen. Kom je met de trein? Dan ben je vanaf Utrecht Centraal ruim 2 uur onderweg.

 

Düsseldorf

Op een uurtje rijden van de Nederlandse grens vind je een van de beste winkelsteden van Duitsland: het levendige Düsseldorf. Grote modehuizen, glimmende winkelcentra, kleine boetiekjes en delicatessenzaken: hier heb je alles. Window shoppen doe je op de Schadowstrasse of de luxe Königsallee, waar je beroemde modehuizen als Prada, Cartier en Gucci vindt. 

Zo kom je er: Vanuit Venlo is het nog een half uur rijden naar Düsseldorf, vanaf Arnhem ben je ruim een uur onderweg. Kom je vanuit de randstad, dan is het openbaar vervoer verreweg de snelste optie: met de ICE is het anderhalf uur vanuit Utrecht.

 

Lees ook
Waarom een stedentrip naar Barcelona geweldig is met kinderen >

 

Aken

De belangrijkste winkelstraten van Aken zijn de Adalbertstraße en de Grosskölnstrasse. Hier vind je winkels van bekende modemerken en grote warenhuizen waar je bijna alles kunt kopen. Voor kleine boetiekjes en bijzondere winkels moet je in de zijstraten rondom de Dom en de Markt zijn.

Zo kom je er: Woon je in Limburg, dan is het een klein stukje rijden naar Aken, dat pal over de grens met Duitsland ligt. Met het openbaar vervoer doe je er relatief lang over, dus dat is geen aanrader. Kom je met de auto, dan ben je vanuit Utrecht nog zo’n 2 uur onderweg.

 

Antwerpen

De Meir is een statige winkelstraat waar alle bekende merken en modehuizen zijn vertegenwoordigd, maar echte liefhebbers komen voor de Modewijk. Daar vind je ateliers van lokale modeontwerpers en kun je zeker wat moois op de kop tikken. Antwerpen heeft verder ieder weekend verschillende markten waar je onder andere brocante, antiek en tweedehands spullen koopt. En vergeet ook niet om naar de Diamantbuurt te gaan, deze wijk staat bekend om de vele juweliers en diamanthandelaren.

Zo kom je er: Antwerpen ligt op ongeveer een half uur rijden van de Nederlandse grens en is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Neem de trein als je een glimp wil opvangen van het schitterende treinstation.

 

Maasmechelen

Voor spotgoedkope merkkleding moet je in Maasmechelen Village zijn. In dit reusachtige outletcentrum kun je shoppen bij winkels van Hugo Boss, Diesel, G-Star en Armani. Kleding is hier het gehele jaar door laag geprijsd, vaak zo’n 30 tot 60 procent goedkoper. Behalve winkels vind je hier ook gezellige restaurants en cafeetjes.

Zo kom je er: Het is vanuit Utrecht ongeveer 2 uur rijden naar Maasmechelen Village, dat op enkele kilometers van de grens ligt. Het outletcentrum is ook met het openbaar vervoer te bereiken, maar dan ben je wel een stuk langer onderweg.

 

Luik

Voor de grootste markt van België moet je op zondagochtend in Luik zijn. Deze markt strekt zich uit langs de oevers van de Maas en vormt een 5 kilometer lange slinger van marktkramen. Van echte Luikse wafels tot kleding, en van delicatessen tot tweedehands prullaria: hier is bijna alles te koop.

Zo kom je er: Luik is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op 30 minuten treinen van Maastricht. Met de auto kan natuurlijk ook, vanuit Utrecht ben je dan ruim 2 uur onderweg.