In samenwerking met Kek Mama

Waarom Deense kinderen zo gelukkig zijn (en jij ook blij wordt van Zuid-Denemarken)

28.03.2018 09:12
waarom-deense-kinderen-gelukkig-vakantie-zuid-denemarken

Voor de zesde keer op rij is Denemarken een van de gelukkigste landen ter wereld. Wat hun geheim is? Dat is niet zo moeilijk: bekijk onderstaand lijstje maar.

Mooie natuur

Je hoeft de deur maar uit te lopen of je staat middenin de prachtigste natuur – niet zo gek dus dat Deense kinderen dol zijn op krabben vangen, zwemmen, vliegeren of ravotten in de bossen. Ook leuk: overal zie je picknicktafels staan. Wees trouwens niet bang dat je hutje mutje op elkaar zit, want door de uitgestrekte landschappen heb je zeeën van ruimte.

 

Eindeloze stranden

Denen doen niet aan lange files naar propvolle stranden, want met meer dan 8000 kilometer aan kustlijn is er altijd wel een mooie (speel)plek te vinden. De kindvriendelijke oostkust heeft veel rustig en ondiep water. Aan de westkust zijn de golven juist onstuimig en omringd door ruige duingebieden. Op sommige plekken, zoals het Waddeneiland Rømø, is het strand zo breed dat je er met je auto op mag – een waanzinnige ervaring, ook voor kinderen.

 

Attracties in overvloed

Mooie dierenparken als Givskud Zoo, openluchtmusea, VikingdorpenEgeskov Slot en natuurlijk LEGOLAND: je hebt wel een paar dagen nodig om alle attracties in Zuid-Denemarken langs te gaan. Het laatstgenoemde pretpark bestaat dit jaar vijftig jaar en om dit te vieren, is de ‘Vliegende Adelaar ‘(een torenhoge achtbaan) geopend. Ook de feestelijk uitgedoste entree vol unieke LEGO-bouwwerken wil je niet missen.

 

Gigantische ijsjes

Nog een reden waarom Deense kinderen zo gelukkig zijn: de ijsjes zijn enorm. Een knapperige ijswafel gevuld met jam, schuim, bollen in alle smaken en heel veel slagroom… Wedden dat je jouw kind niet mee naar huis krijgt?

 

Kinderen zijn overal welkom

Denen zijn volledig ingesteld op kinderen, waardoor er overal (van musea tot winkelcentra) kindvriendelijke faciliteiten te vinden zijn. Ook in restaurants zijn kinderen altijd welkom. Tijdens de vakantie kun je dus relaxed uit eten. In sommige restaurants krijg je korting als je in de namiddag met kinderen aanschuift voor een vroeg diner.

 

En waarom jij blij wordt van een vakantie naar Zuid-Denemarken…

Simpel: Zuid-Denemarken is lekker dichtbij, kindvriendelijk, goedkoop (vooral in augustus en de meivakantie, want buiten het Deense hoogseizoen) en je kunt er heerlijk winkelen in de gezellige oude steden

 

Benieuwd naar al het moois van Zuid-Denemarken? Een weekje in augustus boek je al vanaf € 296 per huis. Je kunt dan ook de tweede dag gratis naar LEGOLAND, je ontvangt een LEGO tegoedbon t.w.v. EUR 20,- die je kunt besteden in de grootste LEGO winkel ter wereld in LEGOLAND. En kinderen hebben gratis toegang tot Givskud Zoo. Maar wacht niet te lang, augustus is een populaire periode.

Deze aanbieding boek je bij Dansk.nl, de Denemarken Vakantie Specialist in Nederland.