Voor op je bucketlist: deze avonturen in Canada

06.11.2018 21:29
tips-in-canada

Van het spotten van het Noorderlicht en zonnen op een rood strand tot lopen over de bodem van de oceaan: je beleeft het alleen in Canada. 

Met dank aan Skyscanner zetten we de mooiste tips op een rij.

 

1. De Cabot Trail rijden in Nova Scotia

De Cabot Trail wordt gezien als een van de meest scenische highways van Canada – perfect dus, voor een roadtrip. De 300 kilometer lange route bevindt zich op Cape Breton Island in Nova Scotia. Het maakt niet uit of je hem met de klok meerijdt, of tegen de klok in: onderweg zul je tal van spectaculaire uitzichten tegenkomen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Sydney. Vergis je niet met die in Australië, als je tickets boekt.

2. Het Noorderlicht spotten in Yukon

Dé beste plek om de Aurora Borealis te zien is in Yukon, de noordwestelijke provincie van Canada. Vlieg naar Whitehorse en ervaar zelf één van de grootste natuurwonderen ter wereld. Hier spot je het noorderlicht vanuit een glazen chalet in het bos of terwijl je baddert in een outdoor hot tub. Het Noorderlicht is hier te zien van half augustus tot half april. Andere topplekken om de Aurora Borealis te zien zijn Churchill, Manitoba en Yellowknife.

 

3. In een ijshotel slapen in Quebec

Hôtel de Glace bestaat uit 30.000 ton… sneeuw. Het kost zo’n zes weken en 50 man om dit ijshotel ieder jaar weer op te bouwen, maar uiteindelijk staat daar dan het enige hotel in Noord-Amerika dat volledig van ijs en sneeuw is gemaakt. Het hotel huist 44 kamers, een ijskapel, een ijsglijbaan en een gedeelte met hot tube en sauna’s. Ben je een koukleum en wil je er niet slapen, dan kun je ook gewoon een rondleiding door het hotel krijgen.

 

Lees ook
Op wereldreis met kinderen? Lees dan deze tips >

 

4. Over de bodem van de oceaan lopen in New Brunswick

De Bay of Fundy is de plek waar je het hoogste getij in de wereld kunt zien. Zo’n 160 biljoen ton (!) water overspoelt deze plek bij vloed en trekt zich weer volledig terug bij eb. Bij hoogtij kun je rond de rotsformaties van Hopewell Rocks kajakken, bij laagtij kun je over de bodem van de oceaan lopen.

 

5. Schaatsen over het kanaal in Ontario

Het Rideau Canal in Ontario is een 202 kilometer lange gracht en hét symbool van de stad Ottowa. In de zomer flaneer je langs de oevers of neem je een ritje op een rondvaartboot, maar ’s winters bevriest de gracht. In zoverre dat de gracht zich omtovert tot de grootste outdoor schaatsbaan van Canada. Heb je altijd al willen schaatsen op de grachten, dan is dit je kans. Je hoeft geen eigen schaatsen mee te nemen, die je kun je hier overal huren.

6. Zonnen op een rood strand op Prince Edward Island

Witte zandstranden? Die heb je ook gewoon in Nederland. Maar in het zuidwesten van Prince Edward Island is de kust roodgekleurd. De rotsen, zandstranden en zelfs de zee kleurt aan deze kant van het schiereiland rood, zoals je kunt zien op bijvoorbeeld Argyle Shore. Je kunt de kust het beste bewonderen vanaf de Cofederation Bridge, één van de langste bruggen ter wereld.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >