Van kerstknutselen tot snotteren bij ‘All You Need’: dit kun je allemaal doen op kerstavond

18.12.2019 13:49
activiteiten-kerstvond

Je kunt natuurlijk voor de zoveelste keer het gourmetstel uit de kast trekken, maar er is op kerstavond nog veel meer leuks te doen. Bekijk dit lijstje maar.

Kerst in de zon

Oké, je moet wel héél snel zijn met boeken, maar het heeft wel wat, kerst vieren in de zon. Wij selecteerden de mooiste bestemmingen voor je.

 

Lees ook
Kijktip: Feelgood kerstreclame met twee teddyberen >

 

Kerstknutselen

Liever thuis blijven? Kan natuurlijk ook. Knutsel dan bijvoorbeeld wat leuks voor eerste en tweede kerstdag – kan je mooi uitdelen tijdens het kerstdiner. Hier vind je een paar leuke knutseltips.

 

Kerstspelletjes

Sneeuwpop gooien, Rudolph Prikje, Ganzenbord of het Kerstdoolhof, daar kan geen vijfgangendiner tegenop.

 

Kerstfilms

En voor een ieder die het liever wat rustiger aan doet, kun je ook gewoon een heerlijke kerstfilm opzetten. Hier zie je wat er zoal op tv te zien is de 24e.

 

Kerstmarkt

Of bezoek een leuke kerstmarkt – vergaap jij je met een glühwein in je hand aan de tentjes vol kerstprullaria, terwijl je kinderen hun ogen uitkijken bij de levende kerststal. Van Leiden tot Breda: het leukste aanbod vind je hier.

 

Amsterdam Lightfestival

Onze hoofdstad is elk jaar het decor van een schitterend lichtfestival. Bekende gebouwen zoals het Rijksmuseum zijn prachtig verlicht en onderweg zie je schitterende kunstwerken die speciaal voor het festival zijn gemaakt. Je kunt de route varend, wandelend en fietsend afleggen. Wanneer? Van 28 november tot 19 januari

 

All You Need is Love

Last but not least, hoe cliché ook: niets lekkerder dan languit op de bank de All You Need is Love-kerstspecial kijken zodra je kinderen op bed liggen. Wijntje en tissues erbij en klaar ben je.

 

 

Nog meer kersttips? Volg Kek Mama op Facebook >