10x leuke kerstfilms voor kinderen

14.12.2018 17:59
kerstfilms-voor-kinderen

Even genoeg van de zoveelste keer Frozen? Deze films zijn minstens zo leuk. Weet je gelijk wat er op tv te zien is of welke dvd je kunt opzetten.

Finn

De negenjarige Finn is gek op muziek. Op zijn verlanglijst voor kerst staat een viool met stip op nummer één. Maar zijn vader (Daan Schuurmans) wil er niets van weten. Finn moet verplicht voetballen zoals jongens ‘horen te doen'. Maar dan ontmoet hij een oude man die de sterren van de hemel speelt. En bereid is zijn gave door te geven. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

A Christmas Carol – 24 december, 18:25 op Net5

Ebenezer Scrooge is een chagrijnige, gierige oude man die in zijn leven nog niet veel goed heeft gedaan. Hij denkt alleen maar aan zichzelf en aan de mogelijkheden waarop hij nog sneller nog meer geld kan verdienen. Op de nacht voor kerst krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner, Marley. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Home Alone – 24 december, 20:30 op SBS 6

Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat naar Frankrijk, blijft de acht jaar oude Kevin (Macaulay Culkin) per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is leert hij voor zichzelf te zorgen. Maar dan moet hij opeens het huis zien te verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern) die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Lees ook
Kijktip: Feelgood kerstreclame met twee teddyberen >

 

Midden in de winternacht

Stel je voor. Loop je even rustig naar de schuur, heeft een pratende eland van de kerstman daar zijn nieuwe huis gemaakt. Mama in paniek, maar de kinderen zijn reuzeblij met hun nieuwe vriend. Totdat ze erachter komen dat als Moos de eland niet snel gaat vliegen Kerstmis afgelast wordt. Help! Het is aan Max en Kiki om de feestdag te redden. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Get Santa – 25 december, 18:25 op Net 5

Een jongen en zijn vader bundelen hun krachten om het kerstfeest te redden. Dat doen ze omdat de kerstman in hun garage blijkt te slapen. Zijn slee was gecrasht en in de nasleep van dat ongeluk, zat de politie ineens op zijn hielen. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Arthur Christmas

De kerstman heeft het er maar druk mee. Gelukkig helpen een miljoen elven om elk kind een kerstcadeau te geven. Toch gaat er iets mis. Ze zijn één meisje vergeten. De zoon van de kerstman, Arthur, voelt zich geroepen om haar een fijne Kerstmis te bezorgen. Mooie animatiefilm met heel veel Britse humor. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Samson & Gert – De Kerstwens – 26 december, 08:15 op RTL 8

Samson en Gert zijn samen gekomen in de Ardennen om Kerst te vieren samen met hun vrienden de burgemeester, Van Leemhuizen en Alberto. Gert ontdekt er spullen van zijn grootoom Jan. Gert vertelt geweldige verhalen aan zijn vrienden over zijn oom, een knotsgekke avonturier die de wereld rondreist in zijn gammele vliegtuigje. Gert heefthem al jaren niet meer gezien en hoopt ooit nog eens samen kerst te vieren. Geschikt voor alle leeftijden.

 

De GVR

Het is dan wel geen echte kerstfilm, maar de verfilming van Roald Dahls De Grote Vriendelijke Reus is heerlijk om samen met de familie te kijken. Het feelgoodgehalte van de door Stephen Spielberg gemaakte film is zo groot dat hij zich moeiteloos kan meten met lieve kerstfilms. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Jingle All the Way – 26 december, 22:10 op SBS6

Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

De Vijf Legendes

Het is de taak aan vijf mythische figuren om alle kinderen van de wereld te beschermen. De meeste van hen hebben hun sporen dik verdiend. Wie kent de kerstman, de paashaas, klaasvaak en de tandenfee niet? Wanneer een slechterik de dromen en fantasie van kinderen aanvalt is het aan Jack Vorst om zich bij de iconen aan te sluiten. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >