De leukste knutsels voor kinderen met kerst

05.12.2018 12:35
cover_3

Niets leuker dan in de kerstvakantie samen met je kind wat leuks knutselen voor de feestdagen. Inspiratie nodig? Wij hebben een paar leuke knutseltips voor je verzameld.

Kerstbal met foto

Je eigen kerstbal maken voor in de boom? Check dan deze video. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ‘m kunt maken van twee halve plastic bollen. De leukste is natuurlijk een bal met een foto van je gezin. 

 

Kerstmannetje

Hoe leuk: een mini-kerstmannetje van rood en wit papier. Plak ‘m op het kerstmenu of maak er naamkaartjes van, voor de cadeaus onder de boom. Het Check hier hoe je ‘m precies moet maken. De site is in het Pools, maar op de foto zijn alle stappen te zien die je moet doorlopen. 

 

Sneeuwpop

IJslollystokjes over? Maak dan samen met je kind een leuke sneeuwpop voor in de kerstboom. Verder heb je wat vilt, ijzerdraad, karton, een bolletje wol, draad en wat knopen nodig. In de video kun je stap voor stap zien hoe je deze sneeuwpop maakt. Duurt even, maar dan heb je wel wat.

 

Engel

Minstens zo leuk voor in de boom: een groene of rode kerstengel. Het enige dat je nodig hebt is een paar vellen papier en wat lijm. Oh ja, en wat vouwkunsten zijn wel handig. 

 

Lees ook:
6x knutselen met Sinterklaas > 

 

Sneeuwpop

Met een ei, stukjes wortel en een blaadje sla tover je zo een sneeuwpop op het bord van je kind. Of spray wat lijm op een gloeilamp en bestrooi ‘m met glitters: heb je een fonkelende kerstbal. Deze en meer leuke, snelle DIY-ideetjes vind je in deze video.

 

Waxinepotjes 

Leuk om te maken, maar ook zeker om naar te kijken: versierde potjes met een waxinelichtje, voor in de vensterbank of naast de boom. Gebruik een glazen pot, spraylijm, doorzichtig folie en glitters (of andere leuke versiersels) en ga aan de slag. 
 

Papieren boom

Hoe simpel kan het zijn: knip een paar stroken uit een rol kerst-cadeaupapier (of papier met een ander leuk patroon) en bevestig die met draad of punaises aan je muur. Vouw een ster, laat ‘m je kind versieren, en knip uit groen karton een paar stroken waarmee je de onderkant van de boom maakt. Leuk om de kerstkaarten op te hangen – en als je er daar tegenwoordig maar weinig van krijgt, dan passen de tekeningen van je kind natuurlijk ook prima in de papieren boom.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >