5x leuke kerstspelletjes voor je kind

14.12.2018 12:55
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Van memory tot sneeuwpop gooien: met deze kerstspelletjes kan je kind z’n lol op (en zit jij lekker met een wijntje bij de boom).

Memory

Weet je nog van vroeger: memory? Een leuk spelletje om tijdens de feestdagen met je kind te doen. Wel zo leuk natuurlijk als er kerstplaatjes omgedraaid moeten worden. Download daarom bij Lady Lemonade een aantal plaatjes, print ze uit en plak ze op gekleurde vellen papier. Klaar? Spelen maar!

 

Sneeuwpop gooien

Een paar plastic bekertjes, kleine sokjes en een zwarte en oranje stift: meer heb je voor dit spelletje niet nodig. Teken op de bekertjes oogjes en een neus, zodat het lijkt alsof er een sneeuwpop op tafel staat. Rol de sokken op tot bolletjes en je kind kan aan de slag: lukt het om de sneeuwpoppen van een afstand om te gooien?

 

 

Rudolph Prikje

De kerstvariant van Ezeltje Prik: teken een groot rendier op een stuk karton. Pak een aantal punaises en bindt ze stuk voor stuk aan een touwtje. Je kind moet geblinddoekt de punaises op de juiste plek op het karton prikken. Ideaal om binnen te doen, als het buiten regent of sneeuwt. Wil je het extra moeilijk maken? Laat je kind dan eerst geblinddoekt een paar rondjes draaien.

 

Lees ook:
4x spelletjes waar je kind iets van leert >

 

Kerstdoolhof

Op zoek naar een leuk digitaal kerstspelletje voor je kind? Download dan hier het kerstdoolhof voor op je pc. Je kind kruipt in de huid van de kerstman en moet een kerstboom zien te vinden. Lukt ‘m dat? Dan gaat hij naar het volgende level waar het doolhof moeilijker is. Wil hij liever de strijd aangaan met de sneeuwpop, dan kan dat natuurlijk ook.

 

Ganzenbord

Hoezo iPads en tv’s aan in de kerstvakantie? Uit met die dingen en ga gezellig ganzenborden met je kind. Ouderwets, maar met deze speciale kersteditie blaas je het spel nieuw leven in. Download hier het bord en hier de pionnen: even knippen en plakken en de strijd kan beginnen. Wees gewaarschuwd: met deze variant wil je kind vast heel wat potjes spelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >