In samenwerking met Kek Mama

Uitjes om van te houden: vlinder- en vogeltuinen

27.02.2024 13:05

Uit liefde doen ouders alles voor hun hartendiefjes, zoals afgrijselijke speelpaleizen bezoeken. Maar omdat je ook een beetje lief voor jezelf moet zijn, heeft Kidsproof uitjes verzameld waar de harten van kleine én grote mensen sneller van gaan kloppen.

Op deze vlinder- en vogeltuinen vol vrolijke fladderaars word je vast verliefd:

Europa’s grootste

In de Vlinder Vallei van de Orchideeën Hoeve – de grootste vlindertuin van Europa – vind je wel 2000 verschillende vlindersoorten. Bezoek ook het Mangrove Speelparadijs en het junglepark, waar de touwbruggen, rotspartijen en watervallen je bijna doen vergeten dat je gewoon in een indoorpark in Luttelgeest (FL) bent.

Ook leuk: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

Poppenkast

We hebben het hier niet over een poppenkast in het theater. In de poppenkast van Vlindorado zie je cocons hangen en rupsen ontpoppen tot prachtige vlinders. Ook leuk: combineer je bezoek met een rondje minigolf bij Indoor Adventure Minigolf, dat je onder hetzelfde dak in Waarland (NH) vindt.

Kwetterparadijs

Bizons, stokstaartjes, zebra’s, doodshoofdaapjes: in Tierpark Nordhorn (net over de grens in Duitsland) leven maar liefst 1700 dieren. De volière met parkieten is favoriet bij ons. Koop bij de entree wat vogelvoer en je wordt in no-time omringd door vrolijk gekleurde parkietjes. En als afsluiter natuurlijk lekker uitrazen in de Avonturenspeeltuin.

Kijk voor meer natuurrijke plekken op Kidsproof.nl

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.