Sprookjesachtige uittip: de leukste elfendeurtjesroutes in Nederland

09.07.2021 09:02
elfendeurtjesroutes Nederland Beeld: Getty Images

Wist je dat er achter deze miniatuurdeurtjes misschien wel een elfje woont? Kidsproof.nl verzamelde drie elfendeurtjesroutes waar je met het gezin even waant in een sprookje.

Kleine deurtjes

Bij Buitencentrum Oostvaardersplassen ligt een toverstafje en een tas vol opdrachten klaar. Hiermee gaan jullie langs de elfgendeurtjesroute op zoek naar de kleine voordeurtjes waar elfjes achter wonen. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht en een toverspreuk.
 

Lees ook
8x zinderende kabouterpaden in Nederland >

 

Stadselfjes

Elfjes houden wel van de stad. En dan vooral van de Alkmaarse binnenstad. In 25 etalages hebben elfjes hun huisjes gebouwd. Met een digitale plattegrond spoor je de locatie van elk deurtje op. Handig: je kiest zelf of je de hele route loopt of maar een deel.
 

Toverstafje

Ook de Schoorlse Duinen in Noord-Holland zitten vol met elfjes. Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen start een betoverde route langs alle kleine elfendeurtjes in het gebied. Voor je koters een hele ervaring met magische opdrachten voor onderweg.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.