Uitjes om van te houden: sprookjesachtige plekken

29.02.2024 11:05

Uit liefde doen ouders alles voor hun hartendiefjes, zoals afgrijselijke speelpaleizen bezoeken. Maar omdat je ook een beetje lief voor jezelf moet zijn, heeft Kidsproof uitjes verzameld waar de harten van kleine én grote mensen sneller van gaan kloppen.

De allerkleinsten hebben de grootste dromen. Op deze sprookjesachtige plekken komen ze uit.

Hand in hand

In het Renkums Beekdal (GD) wandel je samen met je eigen kabouter over een mooi kabouterpad. De kabouterpaaltjes wijzen jullie de weg. Sluit de wandeling af bij het knusse Boscafé de Beken, waar de tipitent en pipokar met pannenkoeken jullie opwacht.

Volg de puntmutsen

De gekleurde kabouters langs het Kabouterpad Mastbos maken jullie wegwijs in de bossen van Breda (NB). Helemaal leuk is het kabouterarrangement van Restaurant Boschwachter. De kleintjes krijgen een echte kaboutermuts en na afloop van de wandeling een kaboutersapje en -pannenkoek.

Rodelen met Roodkapje

Berend Botje ging jullie al voor naar Zuidlaren (GR). In Attractiepark Sprookjeshof komen nog veel meer figuren uit je jeugd tot leven. Neem je kinderen mee in de wondere wereld van sprookjes. Stap in het reuzenrad, de vrolijke eendjes op de monorail of roetsj van de rodelbaan. sprookjeshof.nl

Ook leuk: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

Knibbel knabbel knuisje

Door de entree van Hans & Grietje Pannenkoekenhuis in Zeewolde (FL) – een grote snoeptoren – weet je al dat dit een dag wordt om van te smullen. Deze plek is veel meer dan alleen een pannenkoekenhuis. Loop de broodkruimeltjesroute en ontdek het speelterrein met skelterbaan, springkussens en waterpark.

Tijdloos

Sprookjes zijn tijdloos, net als Sprookjesbos Valkenburg (LB). Als je de welbekende bijenmolen, het schommelschip en de paradijsvlucht hebt gehad, staan er nog een 7D-bioscoop (je voelt ook water en wind!) en spannende escaperoom – speciaal voor kinderen – voor jullie klaar.
* Let op: het sprookjesbos is tijdelijk gesloten

Taart toe

Welkom, in het Rijk der Kabouters in Eext (DR). En een rijke ervaring is het, om te wandelen over de kronkelpaadjes tussen de kabouters. Luister naar verhaaltjes en gedichtjes over de kabouters, speel kaboutergolf, race over de skelterbaan en reken je rijk met een stukje appeltaart in de kabouterhut.

Kijk voor meer sprookjesachtige plekken op Kidsproof.nl

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.