Minecraft & kamelen: 5x herfstuitjes in de regio Den Bosch

28.10.2019 09:58
herfstuitjes Den Bosch Beeld: Shutterstock

Of de regen nu tegen de ramen klettert, of de zon op de bladeren schijnt; in de herfst is Den Bosch altijd een goed idee met kinderen. Vijf fijne bestemmingen.

1. Verkadefabriek

Ten eerste: hier wil je zelf ook zijn. Niet alleen houden ze er regelmatig leuke feestjes; je zit er overdag ook heerlijk aan een kop koffie en een krantje. Plus eten. Voor kinderen is er een uitgebreid programma. Films, theater, dans. En dan is het ook nog eens een prachtige plek.

 

2. Sportiom

Klinkt niet heel sexy, ís het wel. Sportiom bestaat namelijk niet alleen uit een subtropisch zwemparadijs, maar heeft ook een ijsbaan. Niets meer aan doen.

 

3. De Sprekende Stad

Lekker even sightseeën? Met de wandeltocht De Sprekende Stad ontdek je Den Bosch net even anders dan anders. De Sprekende Stad is een geheimzinnige wandeltocht van naar keuze één of twee uur, zonder route. Een geheimzinnige stem corrigeert je wanneer je verkeerd loopt, en laat zich verder alleen horen wanneer je een opdracht moet uitvoeren. Leuk voor het hele gezin, maar wel vanaf 8 jaar.

 

4. Kamelen melken

Net buiten de stad, in Berlicum, ligt – middenin het Brabantse land – een heuse kamelenmelkerij. Tijdens een ‘kamelensafari’ leer je van alles over het leven van kamelen, het ontstaan van de melkerij en over kamelenmelk. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk gewoon om dat de kinderen de kamelen mogen aaien, de fles mogen geven én mogen helpen met trainen – of er zelfs even op zitten. Uiteraard eet je wel een pannenkoek van kamelenmelk toe.

 

5. GeoFort

Het is heel even rijden, van Den Bosch naar Herwijnen. Maar in GeoFort hebben je kinderen gegarandeerd zo’n heerlijke dag, dat je ze zonder morren meekrijgt naar het restaurant in de stad, ’s avonds. In de herfstvakantie is het er helemaal een feestje, want los van de dagelijkse klimaatspeurtocht over het forteiland, zijn er dagelijks ook Minecraft-speurtochten. Als jij daar ’s avonds geen wine&dine mee verdient, weten wij het ook niet meer.

 

 

Meer leuke tips? Volg ons op Facebook en Instagram.