Kindvriendelijk vakantiehuis huren: hier moet je op letten

06.07.2021 14:11
zwembad zwemband

Ga je met z’n tweeën weg, dan moet een accommodatie vooral knus en romantisch zijn. Op vakantie met kinderen is andere koek. Hier moet je op letten bij het huren van een kindvriendelijk vakantiehuis.

Zoek je online naar een leuk vakantiehuis, dan kom je de term ‘kindvriendelijk’ regelmatig tegen. Maar waar moet zo’n kindvriendelijk huis eigenlijk aan voldoen? Houd deze punten even in je achterhoofd als je een accommodatie boekt.

Vakantiehuis

Of het gehuurde vakantiehuis nu in Nederland of in het buitenland staat: er zijn een aantal dingen van belang. Let allereerst op de hoeveelheid slaapkamers in het vakantiehuis. Een aparte slaapkamer voor de kinderen is handig, omdat zij dan ruimte hebben om zich terug te trekken en jij (hopelijk) iets beter slaapt. Is er een kinderbedje aanwezig? Anders moet je deze zelf meenemen. Ook een kinderstoel, een box en eventueel kinderbestek zijn onmisbaar. Bij een accommodatie met meerdere verdiepingen let je ook op een traphekje. Als je zoveel mogelijk troep thuis wilt laten, is het fijn als er ook speelgoed en spelletjes aanwezig zijn. Je kunt ook selecteren op huisjes met wasmachine, als je écht niet zonder kunt.

Omgeving

Huur je een kindvriendelijk vakantiehuis in de middle of nowhere? Dan moet je zelf aan de slag om iedereen te vermaken. Als je naar een vakantiepark gaat, zijn er vaak meer kinderen om mee te spelen. Let wel: de kans is groot dat je kroost dan nergens meer te bekennen is. Een speelveld met schommel of zandbak is fijn om wat energie kwijt te raken en een goede plek om vriendjes te maken.

Lees ook
Dit zijn de leukste vakantiehuisjes in Nederland >

Vermaak

Een zwembad staat vaak met stip op één als het gaat om vakantiehuizen. Op een vakantiepark deel je deze met andere gezinnen, maar met een groter budget kun je ook kiezen voor een huis met privézwembad. Check wel of het veilig is voor kinderen. Zit er bijvoorbeeld een hek of poort om het zwembad? In het hoogseizoen is op de meeste vakantieparken ook een animatieteam te vinden, wel zo gezellig voor de kinderen. Let ook op andere faciliteiten, zoals een winkeltje, restaurant, een bar en eventueel een oppasservice (thank us later).  

 

Nog meer vakantietips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >